Doğan Grubu Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nın haklarında başlattığı "Terör propagandası yapmak" soruşturması hakkında açıklama yaptı.

Başsavcı Vekili İdris Kurt’un, "Yargının takipsizlik verdiği konuların bile işlendiği Güneş gazetesinin manşetini ciddiye almasının" dikkat çekici olduğu vurgulanan açıklamada suçlamalara tek tek yanıt verildi.

İşte Hürriyet gazetesinin internet sitesinden haber olarak yapılan o açıklama;

"Güneş Gazetesi’nin perşembe günkü sayısında, Doğan Yayın Grubu’nun teröre destek vermekle suçlandığı haberlerden bazıları şunlar oldu:

- www.hurriyet.com.tr’de Mısır’da halkın oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanı’na idam kararına ilişkin haber, Erdoğan’ın da tepki gösterirken kullandığı “Yüzde 52 oy aldı idam kararı verdiler” başlığıyla yayınlanmıştı. Bu haberle ilgili olarak açılan soruşturma, “haber, tamamen gerçek ve güncel bir olayın kamuoyuna duyurulması amacını taşıyor” gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Güneş Gazetesi’nin bir diğer iddiası, Doğan Haber Ajansı’nın hacklenen twitter hesabından atılan HDP’ye destek içerikli bir tweet oldu. Seçimlerden birkaç gün önce korsanlar tarafından ele geçirilen twitter hesabından böyle bir tweet atılmıştı. Ancak korsanların saldırısı sonrası Londra’daki twitter ofisi ile temas kuran DHA yetkilileri, hesabı geri alıp hackerların yazdığı tweet’i kısa süre içinde silmişti.

- Doğan Medya Grubu’nun teröre destekle suçlandığı bir diğer olay ise kamuoyunda Kırmızı Fularlı Kız olarak anılan Ayşe Deniz Karacagil ile Cüneyt Özdemir’in yaptığı röportaj oldu. Gezi olayları sırasında Antalya’da gözaltına alınan Karacagil ile 2014 yılının şubat ayında tahliye edilmesinden sonra birçok gazeteci gibi Cüneyt Özdemir de söyleşi yapmıştı. Bu söyleşiden 4 ay sonra PKK’ya katılan Karacagil yüzünden Cüneyt Özdemir’in teröre destekle suçlanması dikkat çekti.

Fuat Avni'nin Doğan iddiası da gerçek çıktı

Fuat Avni'nin Doğan iddiası da gerçek çıktı



Doğan grubuna terör soruşturması

Doğan grubuna terör soruşturması