DAVUTOĞLU'nun CANLI BOMBA AÇIKLAMASI ALAY KONUSU OLDU



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun canlı yayında yaptığı, canlı bomba açıklaması, sosyal medyada alay konusu oldu.

NTV’nin canlı yayınında soruları yanıtlayan Davutoğlu, “Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesi elimizde, ancak eylem yapılmadıkça tutuklayamıyoruz” demişti.

Türkiye’de bulunan canlı bombaların isim listesinin ellerinde bulunduğunu söyleyen Davutoğlu’nun açıklası şöyle:

“Rutin dışı önleyici tedbirleri düşünme değil, uygulandığı yerler var. Demokratik hukuk kuralları içinde bunu uyguluyorsunuz. Birisinin bu eylem hazırlığı içinde ama bunu gerçek bir eyleme dönüştürmedikçe veya elinizde bir veri olmadıkça tutuklayamazsınız. Savcı elinde ne delil var derse bir saat sonra serbest bırakılabiliyor. Ama bunun dışında engellenen örnekleri verdim. Son derece başarılı bir terör operasyonu yürütülüyor. Bunun getirdiği ek riskler ve yüklerde var. Birçok terör odağı olabilecek unsurlar tasfiye edildi veya gözaltına alındı.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.

O YÜRÜYÜŞE İZİN ÇIKMADI



İstanbul Valiliği, bugün Sirkeci ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi civarında yapılması planlanan yürüyüş ve toplantıların "valilikçe uygun bulunmadığını" duyurdu. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "10 Ekim 2015 günü Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Menfur saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan bazıları Valiliğimizce alınan tedbirler çerçevesinde ve cenaze törenlerinin yapılmasını müteakip ilimizde defnedilmiştir."

Haberin detayını okumak için tıklayınız

KURTULMUŞ, BAKANLAR KURULU SONRASI AÇIKLAMA YAPTI




Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ankara Tren Garı Meydanı’ndaki patlamaya değinen Kurtulmuş, “Olayda 2 intihar saldırganı olduğu aşağı yukarı son noktaya gelmiştir. Fabrikasyon TNT bombaları kullandıkları her ikisinin de yaklaşık 5 kilogram ağırlığındaki bombalar kullandıkları anlaşılıyor. Olayın oluş şekli, tarzı Suruç’taki bombalama eylemleri ile bir benzerlik gösterdiği ortaya çıkıyor. Olay anından itibaren olayın araştırılması için,  2 emniyet baş müfettişi görevlendirilmiş bulunuyor. Çok sayıda göz altı oldu” diye konuştu.

Haberin devamını okumak için tıklayınız. 

CHP'DEN KATLİAM SONRASI FLAŞ ADIM



Sözcü Arenası’nda duayen gazeteci Uğur Dündar’ın konuğu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Genelkurmay Başkanı’nı terörist diye içeri aldılar, yazarları aldılar, gazetecileri aldılar. Sonra da dönüp dediler ki ‘paralel bizi kandırdı’ bu tam bir safsata.

Teröre karşı bütün siyasi partiler olarak açık, net, ortak tavır takınmalıyız. Bunun ‘ama’sı olmaz. Terör eğer bir insanlık suçuysa, herkesin ortak hareket etmesi lazım. Bütün dünya ortak tavır takınıyor biz de öyle yapmalıyız.

Gazeteciler ölümle tehdit ediliyor. Devlet vergi denetimini elindeki sopa olarak görüyor. İstedikleri zaman istedikleri iş adamlarını içeri atabiliyorlar. Gazetecilerin kendilerine otosansür uygulamasını istiyorlar. Gazete patronlarını sindirmeye çalışıyorlar.

Davutoğlu ‘eylem yapmadan canlı bombaları tutuklayamayız’ diyor eylem yaptıktan sonra nasıl tutuklayacaksınız?

Haberin devamını okumak için tıklayınız.

AHMET HAKAN CANLI YAYINDA İSYAN ETTİ



AKP’li vekil Aydın Ünal’ın hedef gösterildiği iddiasına yönelik Ahmet Hakan, ‘asıl hedef gösteren sizsiniz’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde attığı bir tweetle Ahmet Hakan’ın tepkisini çeken AK Partili milletvekili Aydın Ünal bir kez daha ettiği sözlerle tepki çekti. Tarafsız Bölge programında bir kez daha isyan eden Ahmet Hakan, Ünal’ın iddiaları için “ispat etmezsen namertsin” ifadelerini kullandı.

Haberin devamını okumak için tıklayınız.