Zaman gazetesi genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yıllarca Aksiyon'da yazarlık yaptığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yıllarca Cemaat'in haftalık haber dergisi Aksiyon'da yazarlık yaptığı ortaya çıktı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber Televizyonu'nda Metin Yıkar'ın konuğu oldu. Gündeme dair değerlendirmede bulunan Dumanlı, Ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilgili çok ilginç bir bilgi paylaştı.

DAVUTOĞLU ZAMAN GRUBUNUN ESKİ YAZARIDIR

"Bugün ‘stratejik derinlik' kitabını yazanla, meydanlardaki kişi aynı mıdır?" diyen Dumanlı şöyle devam etti: "Zaman grubunun en eski yazarlarından birisidir sayın Davutoğlu. Aksiyon dergisinin köşe yazarıdır, yıllarca yazı yazmıştır. Siyasetçi olunca ne oluyor? ‘Hoca' tabiri gitti, uçtu. Yerine meydanlarda ona buna sataşan, ağır laflar söyleyen, maalesef kibri siyasetin tecessüs etmiş bir şeye dönüştüren... Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında böyle konuşmaya hakkınız yok kardeşim. Başbakan da olsan hakkın yok, Cumhurbaşkanı da olsan hakkın yok..."

TSK SİZDEN DAHA İYİDİR

Hükümetin yürüttüğü Cemaat operasyonlarını ve uygulanan akreditasyonu da eleştiren Dumanlı, TSK'nın hükümetten daha iyi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her insana paralel. En yakın adamlarına bile paralel... Bu cinnete bir dur demek lazım. Daha düne kadar TSK'yı eleştiriyorlardı akreditasyon için. TSK sizden bin kat iyidir. Sizin yaptıklarınızı yapmadılar."