Asuman ARANCA / ANKARA

Balyoz davasından müthiş bir tazminat kararı çıktı. Devlet, düzmece delillerle oluşturulduğu kanıtlanan Balyoz Davası nedeniyle 3 yıl 8 ay tutuklu kalan emekli Korgeneral ve MHP eski Milletvekili Engin Alan'a 1 milyon 363 Bin TL tazminat ödeyecek.

[caption id="attachment_999495" align="alignnone" width="670"] Foto: Depophotos[/caption]

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, Engin Alan'a 63 bin 650 lira maddi, 1 milyon 300 bin lira da manevi olmak üzere 1 milyon 363 bin 650 lira tazminat ödenmesine karar verdi.

SAVCI : DELİLLER SAHTE

Duruşmada, Alan'ın, "Balyoz davasında hak ihlali yapıldığı" gerekçesiyle açtığı 175 bin lira maddi, 2 milyon 325 bin lira manevi tazminat talebine ilişkin görüşünü bildiren Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, "Alan'ın sahte delillerle gözaltına alındığını, deliller ve bilirkişi raporlarıyla da mağduriyetinin ispat edildiğini" belirtti.

Türközmen, mahkemenin takdir edeceği tazminatın Alan'a ödenmesini talep etti. Davayı kısmen kabul, kısmen de reddeden mahkeme, Alan'a 63 bin 650 lira maddi, 1 milyon 300 bin lira da manevi olmak üzere 1 milyon 363 bin 650 lira tazminat ödenmesine karar verdi.

YARGILANDIKLARINI GÖRMEK İSTİYORUZ

Alan'ın avukatı Erhan Tokatlı, duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, müvekkilinin tutuklu kaldığı sürede 5 yakınını kaybettiğini, bunlardan bazılarının cenaze törenlerine dahi katılmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Engin Alan, insani acısını yaşayamadı, ceza evinde tecrit edildi. Dört yıllık milletvekili döneminin 3 yıl bir haftasını tutuklu geçirdi. Alan ile aynı dönemde seçilen tutuklu 8 milletvekili kendisinden önce tahliye edilmişti. Milli irade hiçe sayıldı, yasama görevi yapması engellendi. Müvekkilime yönelik ciddi bir ayrımcılık yapıldı. Balyoz davasında polisler, bilirkişiler, özel yetkili savcılar, hakimler ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Bunlardan yurt dışına kaçanlar oldu. Bazılarının ise Paralel Devlet kapsamında yargılanması devam ediyor. Allah onlara da ömür versin, bizim yargılandığımızı gördüler. Biz de onların bağımsız, tarafsız Türk adaleti tarafından yargılanıp cezalarını çektiklerini görmek istiyoruz."