Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV canlı yayınında gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kamuoyunun gündemine bomba gibi düşen "Diyanet İşleri Başkanı'na lüks makam aracı" tartışmalarına değinen Erdoğan Görmez’e yurt dışı seyahatlerinde kullanması için uçak tahsis edeceklerini duyurdu.

"UÇAK TAHSİS EDECEĞİZ"

Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez’e Mercedes marka araç tahsis edilmesine yönelik tartışmalara değinen Erdoğan, Görmez’e yurt dışı seyahatlerinde kullanması için uçak tahsis edilmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan “Bir kısım da kalkıyor Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki 320 bin liralık Mercedes’miş kaynak. Öbürü kalkıyor evler kaynak. Bu iş bu kadar basit değil: İşte bunları açıklamak bunları yaşayan bir lider olarak benim görevimdi. Ben onun için meydanlarda milletime bunları anlatıyorum” dedi.

PAPA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Erdoğan uçak örneği olarak ise Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa'yı gösterdi. Erdoğan “Bugün 330 bin liralık bir Mercedes’i lüks olarak değerlendirir misiniz? 330 bin liralık bir Mercedes, Diyanet İşleri makamı kullanıyor. Bakanlarımızın hepsinin altında bu araçlar var. Önceden bilgi sahibi olsam iade etme derdim. Bu Diyanet makamı sıradan bir makam değil. Mehmet Görmez sadece bu ülkenin dini lideri değildir. Ama bunların dinle diyanetle alakası yok. Ben de Cumhurbaşkanlığı envanterindeki zırhlı Mercedes’lerden birini tahsis ettim. Şu anda gönlüm hoşnut, çünkü o makam buna layık. Vatikan’a niye bakmıyorlar. Dini liderin özel uçağı var. Biz sıradan bir ülke miyiz? Vatikan’da bu olacak, bizim dini liderimiz tarifeli uçakla seyahat edecek. Bunu Ahmet Bey ile konuşacağım. Diyanet İşleri Başkanımızın yurtdışı ziyaretlerine şu anda havuzda bulunan uçaklarımızdan kullanmak suretiyle gitsin. O ziyaretlerde zamana karşı yarışıyorsunuz.” diye konuştu.



Papa Francesco, geçen yıl yaptığı İstanbul ziyaretinde kullandığı mütevazi araçla gündeme gelmişti.

Spiegel, Mehmet Şimşek'in

Spiegel, Mehmet Şimşek'in "çerez" çıkışını yazdı