Yavuz ALATAN / ANKARA

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Koruma Kurulu’nun kapalı kapılar ardından gizlice aldığı Atatürk Evi, Marmara Köşkü ve Tarım Anıtı'nın çevresinin tarihi sit kararının kaldırılmasına tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara 2 Şube Başkanı Ali Atakan, "Bu kapalı kapılar ardında yapılan işleme dava açacağız. Bu karar ile Kaçak sarayı meşrulaştırmaya çalışıyorlar. SİT kararı kaldırılırken şeffaf davranılmalı, bilgiler kamuoyundan saklanmamalı" dedi.

Atakan, cumhurbaşkanlığı için örtülü ödenekten ayrılan payın tekrar artırılmasına tepki gösterdi Atakan, "İlgili kuruma bunun gerekçesini sorduk. Bir yanıt alamadık. Bu artışın kamu vicdanında izahı mümkün değil" dedi.

HOPA CAN ÇEKİŞİYOR

Ankara Dayanışması, hazırladıkları Hopa raporunu açıkladı. Hopa’nın can çekiştiğini belirten Ankara Dayanışması’ndan “Bölgede yardım ve dayanışma çadırı kurulmasına izin verilmeyerek, bölgede bir doğal afet yaşandığı gizlemeye çalışıyorlar. Bölgede toplanan molozlar kamyonlar tarafından tekrar dere yataklarına dökülüyor. Anlaşılır gibi değil. Dere yataklarına yapılan evler dikkat çekiyor. Bölgede adeta bir felaket yokmuş gibi bir hava yaratılmış durumda bu çok vahim” açıklaması yapıldı.