CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Cumhurbaşkanları az ve öz konuşur. Şimdi o konuştuğunda millet televizyonları kapatıyor. Cumhurbaşkanının o noktaya gelmemesi lazım. Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan'dan gizli ne örtülü ödeneği kullanacak? ABD Başkanı Beyaz Saray'da yemek yediği zaman, parasını cebinden öder" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece katıldığı Abbas Güçlü ile Genç Bakış programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi anfisinde yapılan TV programında Kılıçdaroğlu öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"O KONUŞTUĞUNDA MİLLET TELEVİZYONLARI KAPATIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sık ekranlara çıkmasını eleştiren Kılıçdaroğlu "Ben saraya gitmem dediniz, yarın birinci parti olduğunuzda gitmeyecek misiniz?" sorusu üzerine  "Olağanüstü bir durum çıkarsa gideceğim dedim. Mesela savaş oldu. Gidilir. Yasaların görev verdiği bir yer olursa yine gidilir. Tarafsızlığını koruduğu sürece seçildiği andan itibaren hiçbir eleştiri yapmamaya özen gösterdim. Ama tarafsızlığını yitirdiği zaman eleştirmeye başladım. Cumhurbaşkanları az ve öz konuşur. Şimdi o konuştuğunda millet televizyonları kapatıyor. Cumhurbaşkanının o noktaya gelmemesi lazım." diye yanıt verdi.

"ABDDULAN GÜL VARKEN BİR SORUNUMUZ YOKTU"

Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül Cumhurbaşkanı iken bir sorunumuz yoktu. Bazen o davet etti. Bazen biz gittik görüştük. Keşke sayın Abdullah Gül bizim AKP hükümetine sorunların çözümü noktasında verdiğimiz desteği çıkıp kamuoyuna anlatsa.  Yaptığımız görüşmeleri kamuoyu ile paylaşamayız. O ancak paylaşırız derse paylaşabiliriz. Bizim yaptığımız desteği çıkıp anlatsa çok mutlu oluruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilal Erdoğan yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilal Erdoğan yorumu



"Kişi başına yıllık gelir 30 bin dolar"