Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23'üncü MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısında konuştu. Erdoğan, seçim beyannamelerinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılacağı tartışmalarına ilişkin yaptığı konuşmada “Milli Birliğimize ve beraberliğimize çok büyük zarar veriyorlar. Değerlerimiz yaşamak ve yaşatmak en büyük görevimizdir. Bir tarafdan din istismarı yapacaksın öbür taraftan Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaksın. Diyanet İşleri neden her inanca eşit mesafede olacakmış? Bu milletin inancı belli” dedi. Erdoğan dün Çanakkale'de gerçekleştirilen tören için de konuştu. Erivan'daki törene Rusya lideri Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'nin gitmesini eleştiren Erdoğna "Biz isterdik ki sayın Putin, Hollande Ermenistan’a gitmesin Çanakkale Ermenistan’a yönelik bir cevap vermedik ki, adım atmadık. Oraya iki başkan gitti, hamdolsun bize 20 tane devlet başkanı geldi" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin IMF’e 23.5 milyar dolarlık ödeme yaptığını hatırlatarak, merkez bankası rezervlerinin ise 120 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları sürecinde faizlerin 4,6 seviyesinde olduğunu amaçlarının bu oranı yüzde 2.5 seviyesine indirmek olduğunu ifade ederek, “Gezi olayları sadece içerde tezgahlanmış değil; dışarıda uzantılar var” dedi.

Erdoğan, siyasi partilerin açıkladığı seçim vaatlerini değerlendirirken “Gördüğüm manzara iç açıcı değil” dedi. Erdoğan, partilerin açıkladığı asgari ücret vaatlerini de eleştirerek “Bunlar bol keseden atıyor” dedi.

Türkiye’nin gelir dağılımı eşitsizliği giderek 2 ülkeden biri olduğunu kaydeden Erdoğan, asgari ücretten, emeklilere kadar, milli gelirdeki artışın üzerinden bir artış yaptıklarını kaydetti.

Türkiye’nin sağlık sektöründe önemli bir aşama geldiğine işaret ederek, geçmiş dönemlerde ilaç bulmakta zorluklarını işarete etti. Erdoğan, eğitim sistemine yönelik yapılan katkıların da önemli bir aşamayı yakaladığına işaret ederek, ekonomi ile ilgili vaatlerin üretmeden dağıtmaya yönelik olduğunu kaydederek bu yaklaşımların doğru olmadığını kaydetti.

İmam Hatip Liselerine yönelik yanlış uygulamaların olduğunu aktaran Erdoğan, meslek liselerinin Batı ülkelerine kıyasla geride kaldığını aktardı. Erdoğan, bazı siyasi partilerin seçim beyannameleri arasında yer alan 8 yıllık kesintisiz eğitim planına ilişkin ise “Biz bu şifrenin ne anlama geldiğini biliyoruz” diyerek İmam Hatip Liseleri’nin kapatılmak istendiğini söyledi.

Erdoğan konuşmasının devamında “Kendi dünya görüşüne saygı gösterilmesini isteyen herkes bu milletin değerlerine hürmetle yaklaşmalı” dedi.

ERİVAN ELEŞTİRİSİ

Ermenistan'ın başkente Erivan'da gerçekleştirilen sözde Ermeni soykırımı anma toplantısına da değinen Erdoğan "Biz isterdik ki sayın Putin, Hollande Ermenistan’a gitmesin Çanakkale Ermenistan’a yönelik bir cevap vermedik ki, adım atmadık. Oraya iki başkan gitti, hamdolsun bize 20 tane devlet başkanı geldi" dedi.