Hakimlik ve Savcılık sınavının mülakatında yaşadığı haksızlığa isyan eden ve sonrasında ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ iddiasıyla tutuklanan Avukat Umut Kılıç hakkında jet hızında iddianame hazırlandı. Savcı Kürşat Kayral’ın hazırladığı iddianamede herkesin düşünceyi açıklama hakkına sahip bulunduğu, bu hakkın düşünce hürriyetini ve hakkın resmi makamların müdahalesi ve memleket sınırları söz konusu olmaksızın kullanımını içerdiğini belirttikten sonra “Cumhurbaşkanının şahsında devletin saygınlığı olması ve yasa koyucunun bu hükümle Cumhurbaşkanına saygının yüksek ve sarsılmaz bir halde tutulmasını sağlamayı amaçladığı, böylece devletin manevi kişiliği, Anayasal kurumları ve hukuksal kişiliğinin korunduğu” ifadeleri yer aldı.

O davadan tanıdık isim çıktı

O davadan tanıdık isim çıktı

‘ELEŞTİRİ SINIRI AŞILDI’

Savcı Kayral hazırladığı iddianamede, Umut Kılıç’ın kullandığı “hırsız, katil” ifadelerini düşünce özgürlüğü kapsamında olmadığını, eleştiri sınırını aştığını ileri sürerek “Eylemde kullanılan söylemde, açıkça Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kastedilmiştir” dedi.

‘HIRSIZ KATİL ERDOĞAN’

İddianamede Av. Umut Kılıç’ın Hakimlik ve Savcılık mülakatında söyledikleri ise tutanaktan aktarılarak şu ifadelerle yer aldı:

Erdoğan paylaştı, evi basıldı!

Erdoğan paylaştı, evi basıldı!

“1169 sıra nolu Hakim adayı Umut Kılıç mülakatı yapılmak üzere salona alındığında, ayrılan yere oturabileceği ifade edildiğinde kendisine gösterilen yere oturup, kimliği hakkında bilgi vermeyeceğini zaten bilgilerinin komisyonun elinde olduğunu söyleyerek komisyon ve mesleki soru yöneltileceği kendisini tanıtmasını tekrar söylenmesine rağmen kendisinin mağdur olduğunu daha önce yüksek puanla yazılı yarışma sınavını kazanmasına rağmen elendiğini belirterek, mülakat komisyona olarak bizlere mevcut sistemin iş birlikçisi olduğumuz faşist Ak Parti iktidarının uşakları olduğumuz yönünde hakaretlerde bulundu. Polislerin çağrılacağı belirtilmesinin üzerine ‘Sizler busunuz polislerle susturursunuz, susmayacağım. Sizler iktidarın iş birlikçisisiniz, emek hırsızısınız’ şeklinde hakaretlere devam ettiği salona polis çağrılıp şahıs dışarı çıkarılırken ‘Hırsız, katil Recep Tayyip Erdoğan” şeklinde slogan attığı duyulmuştur.”