Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın milletin olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Burası sizin, milletin. Bugün biz varız. Yarın başkaları gelecek. Biz onlara kalıcı bir yatırım gerçekleştirdik. Temsilde asla israf olmaz. Yabancılar buraya gelince, görünce 'ha bu devlet büyük devlet' diyorlar. Şu masa geçenlerde gazetelerde yazan meşhur masadır çok komik bir rakamla ve suntadır o masa. Ayrılırken bir bakmanızda fayda olur" dedi.

"MUHTARLAR İLE 400 KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE 7 TOPLANTI YAPTIM"
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlar ile 400 kişilik gruplar halinde 7 toplantı yaptığını hatırlatan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlar ile 400 kişilik gruplar halinde 7 toplantı yaptım. Geçmişte birileri bizi çağırıldığı her yere gitmekle suçladı. Biz de cevap olarak çağrıldığımız her yere gideriz dedik. Millet ile irtibatımızı hiçbir zaman kesmedik. Milletimizle birlikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

"7 DÜVELİ KARŞIMIZA ALMAKTAN ÇEKİNMEDİK"
Erdoğan, "Hayatları boyunca güçlerini milletten değil vesayetten, siyaset ve toplum mühendisliği çabalarından, hatta terör örgütlerinden alanlar elbette bu hazzı bu duyguyu anlayamazlar. Biz milletimiz ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Sıfatımız ne olursa olsun milletimiz ile birlikte olmaya devam edeceğiz. Gerektiğinde darbecilerin karşısına dikildik. Gerektiğinde cuntacılara meydan okuduk. Hakkı ve hakikati savunmak adına 7 düveli karşımıza almaktan çekinmedik" ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ AHLAKA, VİCDANA, İNSAFA, İZANA SIĞMAYAN SALDIRILARA MARUZ KALIYORUZ"
Erdoğan, "Biz bu şevkle yolumuza devam ederken sürekli ahlaka, vicdana, insafa, izana sığmayan saldırılara maruz kalıyoruz. Şu içinde bulunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de bize saldıranların bir süredir en çok istismar ettikleri konulardan birisi. Samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum: Türkiye Cumhuriyeti devletinin tarihine, kültürüne, yakışır devlet binası inşa etmek niyetiyle yola çıktık. Sonuçta ortaya gerçekten de her vatandaşımızın gönül huzuru ile 'işte burası benim devletimi temsil eder' diyebileceği bir eserin ortaya çıktığına inanıyorum" diye konuştu.

"YABANCILAR BURAYA GELİNCE, GÖRÜNCE 'HA BU DEVLET BÜYÜK DEVLET' DİYORLAR"
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın milletin olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu benin şahsi mülküm değil. Burası sizin, milletin. Bugün biz varız. Yarın başkaları gelecek. Biz onlara kalıcı bir yatırım gerçekleştirdik. Temsilde asla israf olmaz. Temsil çok önemli. Yabancılar buraya gelince, görünce 'ha bu devlet büyük devlet' diyorlar" dedi.

"ŞU MASA GEÇENLERDE GAZETELERDE YAZAN MEŞHUR MASADIR ÇOK KOMİK BİR RAKAMLA VE SUNTADIR O MASA"
Erdoğan, "Bir takım çevreler ısrarla tamamı yalan, ,iftira olan iddialar ile buranın üzerinden bize saldırma çabasından hiç vazgeçmiyor. Değerli arkadaşlar, sevgili kardeşlerim, işte masasında oturduğunuz benim de oturduğum şu masa geçenlerde gazetelerde yazan meşhur masadır. Bunun değerini 1 milyon olarak ilan ettiler. Halbuki bu masayı, çok komik bir rakamla ve suntadır o masa. Böyle yaptı. Ayrılırken bir bakmanızda fayda olur. Üzerinde gördüğünüz çiçekler falan bunlar buraya vinçlerle yerleştirilmiş. Kullanılan bardaklar geçmiş dönemlerden alınmış. Sehpalar rahmetli Süleyman Demirel zamanından kalma. Vurabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Tabi tutar mı? Tutmaz. 'Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.' Dert şu: İftira at tutmazsa da iz bırakır" diye konuştu.

Erdoğan, "Biz artık bu yalanlar, iftiralar ile uğraşmaktan inanın artık bıktık. Bir çok iftiralar atıyorlar. Kobani ile ilgili hakkımda bir çok iftiralar attılar. 70 bin Suriyeli geri döndü ancak diğerleri Türkiye'de yediriliyor, içiriliyor, bakılıyor. Ülke olarak, millet olarak güçlü olmak zorundayız" dedi.

"AÇILIŞINI YAPTIĞIMIZ CAMİMİZ İLE İLGİLİ DAHİ BİR TAKIM SAÇMA SAPĞAN İDDİALAR ORTAYA ATANLAR ÇIKTI"
Erdoğan, "İftiracılarda utanılacak yüz, mahcup olacak karakter bulunmadığı için özür dilemek veyahut böyle bir ahlaksızlığı yapmayacağız diye bir anlayış yoktur. Hatta cuma günü açılışını yaptığımız camimiz ile ilgili dahi bir takım saçma sapan iddialar ortaya atanlar çıktı. 'Doğru yerinden kalkana kadar yalan dünyayı dolaşırmış.' derler" diye konuştu.

"YALANLAR, İFTİRALAR İLE UĞRAŞMAKTAN İNANIN ARTIK BIKTIK"
Erdoğan, "Biz artık bu yalanlar, iftiralar ile uğraşmaktan inanın artık bıktık. Bununla birlikte gerek medya vasıtasıyla, gerek halkla ilişkiler birimiyle doğruyu milletimize anlatacağız" dedi.

"TÜRKİYE KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR"
Erdoğan, "Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Ana vatan kadar değerli coğrafyamız var. Bir kısmıyla doğrudan akrabalık bağlarımız bulunuyor. Orta Asya'daki kardeşlerimizle medeniyet birliğimiz var. Afrika, tarihimizin ve vicdanımızın bize bir emanetidir. Geçmişte, yakın zaman dilimlerinde hakimiyet kurduğumuz coğrafyalarda biz eser, diğer ülkeler sömürge yarası bırakmıştır. Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de tarihi misyonumuza uygun bir duruş sergilemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"KOBANİ İLE İLGİLİ HAKKIMDA BİR ÇOK İFTİRALAR ATTILAR"
Şahsına yönelik iftira edildiğini söyleyen Erdoğan, "Bir çok iftiralar atıyorlar. Kobani ile ilgili hakkımda bir çok iftiralar attılar. 70 bin Suriyeli geri döndü ancak diğerleri Türkiye'de yediriliyor, içiriliyor, bakılıyor. Ülke olarak, millet olarak güçlü olmak zorundayız. Elde ettiğimiz her başarı kardeşlerimizin de başarısıdır" dedi.

"BAŞKANLIK DİVANI BELLİ OLDUKTAN SONRA EN FAZLA MİLLETVEKİLİ OLAN PARTİNİN GENEL BAŞKANINA GÖREVİ VERECEĞİM"
Koalisyon sürecine ilişkin Erdoğan, "7 Haziran seçimleri sonrası ortaya çıkan belirsizliği çözmek zorundayız. Hükümet şuan kendi Meclis Başkan vekillerini ve grup başkan vekillerini açıklayacaklar ve Meclis'te divan oluşacak. Sonrasında görevlendirmeyi yapacağım ve hükümet kurma süreci başlayacak. Görevi vereceğim de en fazla milletvekili olan partinin genel başkanı. Başkanlık divanı belli olduktan sonra bu görevlendirmeyi yapacağım. Tüm siyasi partilerimizin sorumluluk ile hareket etmesini temenni ederim. Biran önce hükümet kurulmalı. Koalisyon görüşmelerinin yapıcı bir şekilde sonuçlandırılmasını temenni ediyorum" diye konuştu.