Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yayımlanan anma mesajında 'Atatürk' ifadesine yer verilmedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından paylaşılan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara’ya gelişinin yıl dönümü mesajında şu ifadelere yer aldı:

“Gazi Mustafa Kemal'in 27 Aralık 1919’da Heyet-i Temsiliye üyeleriyle birlikte Ankara’ya gelişi, milletimizin büyük fedakarlıklar ve eşsiz bir mücadele azmiyle zafere ulaştırdığı İstiklal Savaşımızın en önemli kilometre taşlarındandır.

Gazi Mustafa Kemal ve beraberindekileri büyük bir coşku ve heyecanla karşılayan Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan bağımsızlık yolculuğunun sevk ve idare merkezi olmuş, Cumhuriyetimizin temellerini oluşturan önemli kurum ve kuruluşlara ev sahipliği yapmıştır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Seğmenler diyarı Ankara’ya istiklal mücadelemizin zaferle neticelenmesinin ardından başkent olma onurunu yaşatmış; Ankara, ilerleyen süreçte gösterdiği hızlı gelişme ve büyüme ile dünyanın en önemli başkentleri arasındaki yerini almıştır.

Bu düşüncelerle, Ankara’ya gelişinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal’i ve İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyor, tüm Ankaralıları en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

CİHAN