Torba yasa tasarısının ek maddeleri kapsamında AKP'nin son dakika önergesiyle Ak Saray'a istihbarat toplama yetkisi ve örtülü ödenek olanağı veren madde kabul edildi. Muhalefet vekillerinin "iç tüzüğe aykırı" itirazlarına rağmen, internet ve sağlıkla ilgili düzenlemeleri de içeren tasarı Meclis'ten geçti.

İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden torba yasa tasarısına, sabah saatlerinde cumhurbaşkanlığına istihbarat toplama yetkisi veren, örtülü ödenek getiren yeni bir yasa teklifinde bulundu.

Teklif ile; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 24. Maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Hükümet icapları” ibaresi “Devlet ve Hükümet icapları” şeklinde, “Başbakanlık bütçesine” ibaresi “Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık bütçelerine şeklinde ve “Başbakanın ailesinin” ibaresi “Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve ailelerinin” şeklinde değiştiriliyor. “Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki ödenekler bakımından ikinci ve üçüncü fıkralar kapsamında yer alan hukuklar Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile belirlenir ve uygulanır.” hükmü ekleniyor.

Muhalefet teklifin tasarıya eklenmesi "iç tüzüğe aykırı olduğu" gerekçesiyle karşı çıktı. Ancak muhalefetin eleştirilerine rağmen tasarı Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

 

İç Güvenlik Paketi'ne muhalefetten tepki

İç Güvenlik Paketi'ne muhalefetten tepki



İç Güvenlik Paketi'nde polise geniş yetkiler

İç Güvenlik Paketi'nde polise geniş yetkiler