Foto: DHA


Erdoğan’ın Belçika’da planladığı miting için talep edilen salona izin vermeyen Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, RTL televizyonuna yaptığı açıklamada siyasi bir mitingin resmi devlet ziyareti protokolünün dışına çıktığını söyledi.

"Milyonlarca nefes, teröre karşı tek ses" adı altında düzenlenmek istenen Erdoğan mitingi için düşünülen Brüksel’deki Palais 12 salonunun kiralanması, Belediye Başkanı Yvan Mayeur’un engeline takılmıştı. Sosyalist Parti üyesi Mayeur, salonun sadece konser ve gösteriler için kiralandığı gerekçesiyle verilmediğini açıklamıştı.

Devlet ziyaretlerinde geleneksel olarak ilk karşılamayı Brüksel Belediye Başkanlığı'nın yapması gerekirken Yvan Mayeur'un Erdoğan'ın geldiği tarihe Tunus gezisi koyması da dikkatlerden kaçmamıştı.

Erdoğan’ın Brüksel’e gelişinden çok fazla hazzetmediği iddia edilen Mayeur, RTL televizyonuna yaptığı açıklamada, "Devlet ziyareti ve seçim kampanyasını karıştırmamak lazım" dedi. Erdoğan ziyaretinin siyasi bir kampanyaya dönüştürülmemesi gerektiğini de savunan Mayeur, "Meydanlarda karşılama, salonlarda siyasi mitingler, bunlar protokol çerçevesinin dışına çıkıyor” dedi.