Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Irak ve Suriye'deki askeri operasyonları değerlendiren Erdoğan, PPK,IŞİD ve PYD için "Aralarında çıkar ilişkileri olduğunu göz önüne almak gerekir. Mesela Tel Abyad’da yaşananlar. DAİŞ (IŞİD) önce işgal ediyor. Tel Abyad boşaldıktan sonra PYD ile DAİŞ arasında mücadele başlıyor. Bu defa da PYD giriyor. Yapılması gereken boşaltılan bu şehirlere Araplar, Türkmenler de dahil olmak üzere oraların asli sakinlerinin de tekrar dönebilmelerini sağlamaktır. Aynı şey Cerablus için de geçerli." dedi.

"TABİİ Kİ BEŞTEPE'NİN DE ROLÜ VAR"

Erdoğan bir gazetecinin "Son operasyonları 'Yeniden 90’lara dönmek’ şeklinde yorumlayanlar var" şeklindeki bir soruya ise  "Ben buna katılmıyorum. Öyle bir şeyin olması zaten mümkün de değil. O tür ifadeleri kullananların zihinsel yapısı, aslında 90’ların çok daha gerisinde. Dolayısıyla, önce onların kendilerini gözden geçirmeleri lazım. Belki de 90’lar öncesine bir tür özlem duyuyorlar. Ama Türkiye artık o dönemleri çoktan geride bıraktı. Artık o dönemlere yer yok. Yeni Türkiye’yi gayretle, azimle inşa etmeyi başarmamız lazım. Bunu başardığımızda onların tuzakları boşa çıkacak. Biliyorsunuz, 2013’te bize o zaman silahları bırakma sözü vermişlerdi. Ama sözlerini tutmadılar. Sözlerini tutmadıkları gibi, terör saldırılarına tekrar başladılar. Son olaylar, kimin hangi hayaller peşinde olduğunu gösteriyor. Devlet bu saldırılara tabii ki seyirci kalmaz, kalamaz. Cumhurbaşkanı olarak bizler de seyirci kalamayız. Türkiye’nin yönetiminde tabii ki Beştepe’nin de rolü var. Cumhurbaşkanı olarak, anayasada verilen rol neyse, o rolü her zaman üstlenmek durumundayım. Artık 90’ların Türkiyesi değiliz. 10 Ağustos’ta milletin oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı var." diye yanıt verdi.

HDP'YE KAPATMA DAVASI İDDİALARINA İLİŞKİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan HDP'nin kapatılmaya çalıştığı iddialarına ilişkin olarak ise "Siyasi partilerin kapatılmasına her zaman karşı oldum. Tezim şudur: Gerçek kişi ile tüzel kişiyi ayırmamız lâzım. Gerçek kişi bir suç işliyorsa bedelini ödemeli. İster siyasette, ister siyaset dışında. Hangi siyasi parti olursa olsun, birisi ceza gerektirecek bir suç işliyorsa, bunun cezasını çekmelidir. Ki şu anda dokunulmazlıkları kaldıralım vs. biçiminde meydan okumalar var. Bu Parlamento’nun vereceği bir karardır. Şu anda yasama organı konumunda değilim. Sadece, yasama organının kararları üzerinde belli bir sınırla tasarruf yetkim vardır. " yorumunda bulundu.

ABD'YE GİDEBİLİRİM

Erdoğan, Ağustos ayı içerisinde ABD'ye gidebileceğini de kaydetti.

AKP, MHP desteğiyle hamaset hükümeti kuracak

AKP, MHP desteğiyle hamaset hükümeti kuracak