Başak KAYA/ ANKARA

Mersin'de ''Bizim anamız ağlıyor, çiftçinin hali ne olacak?'' diye soran bir çiftçiye ''Artistlik yapma lan, ananı da al git'' cevabını veren, Soma'da ihmal sonucu 301 madencilerin ölümünü ''Bu işin fıtratında var'' diyerek normal bulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniyeli şehidin ailesine de ''O da bu mesleği seçmeseydi'' diyerek yeni bir skandala imza attı. Osmaniyeli şehidin kız kardeşi ise Erdoğan'a '' Bilal'de böyle bayrağa sarılı gelirse, o zaman bizi anlarsın'' diye şok bir cevap verdi.

ÇİFTÇİYLE BÖYLE TARTIŞMIŞTI...



OYLARIN AZALDI DİYE...

CHP Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Siirt'te PKK saldırısı sonucu hayatını kaybeden uzman çavuş Hakan Aktürk'ün Osmaniye'deki ailesini ziyaret etti. Şehit Aktürk'ün kayınvalidesi Emine Küçüktamer, CHP milletvekillerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen telefon görüşmesini anlattı. Küçüktamer cenaze sonrası Erdoğan'ın kendilerini aradığını belirterek, şunları söyledi:

"Bir telefon çaldı. Kızım açmadı telefonu, şehidin kız kardeşi açtı. Arayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dı. Şehidin kız kardeşi 'Kimsin sen? Cumhurbaşkanı mısın Başbakan mısın?' dedi. 'Cumhurbaşkanıyım' dedi. Şehidin kız kardeşi ise 'Senin Bilal'in de böyle bayrağa sarılı gelirse bizi anlarsın. Senin oyların azaldı diye bizim çocuklarımızın, ağabeylerimizin bedel ödemesi mi lazım' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Ağabeyin de bu mesleği seçmeseydi' dedi. Değil cumhurbaşkanı, 60 yaşındaki bir insanın söyleyeceği bir söz mü bu? ''

OĞLUM İSTİFA EDECEK

Yaşanan bu olayların ardından şehit damadı gibi uzman çavuş olan kendi oğlunun da mesleğinden istifa etmesini istediğini söyleyen kayınvalide Küçüktamer, "Uzman Çavuş oğlum görevinden ayrılacak, istifasını verecek. İkinci bir acı daha yaşamak istemiyorum. Oğlumun başına da bir iş gelirse ikimizi beraber gömmeleri lazım. Savaş ise hep beraber gidelim. 1. Dünya Savaşı'nda, Çanakkale Savaşında nice kadınlarımız gitti. Biz de gideriz. Ama savaş yok, bir şey yok ortada, herkes koltuğunda rahat oturacak diye neden bizim çocuklarımız ölsün?” dedi.

Şehit Hakan Aktürk'ün ailesinin CHP heyetine, "Kemal Bey'den isteğimizdir Bu sorunu çözmek için çaba harcasın, bu sorun bir an önce çözülsün, artık hiç kimse şehit olmasın" dediği de öğrenildi.