Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karabük'teki toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde Türk siyasi hayatına girecek tarihi bir cümle kurdu. Erdoğan "Hükümetin attığı her adımı destekliyorum ama bu parti tutmak değildir." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Bugün açılışını yaptığımız 26 eserin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kardemir sadece Karabük’ün değil ülkemizin gururu. Kardemir tarafından ülkemize kazandırılan çeşitli tesis ve fabrikaların resmi açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. 12 yıllık hizmet sürecimde sadece Karabük’ümüze yaptığımız yatırım 4 katrilyon lira. Karabük’ün 12 yıl önceki halini düşünüyorum ve bugün helikopterle dolaşırken geldiği hali düşünüyorum. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşların yöneticileri miramındın mühendisine işçisine kadar herkesi tebrik ediyorum. Filyos projesini unutmuş değiliz. Hukuki engellerden dolayı proje gecikti ama adım adım takip ediyorum.

Filyos sadece bölgenin değil Türkiye’nin projesi. Biliyorsunuz Çanakkale Zaferi’nin 100, yıl dönümü. 24 Nisan’da kara savaşlarının 100. Yıl dönümünü dünyanın dört bir yanından gelecek olan dostlarımızla kapsamlı programla iat edeceğiz. 25’in de de Avustralya’dan Yeni Zelanda’dan gelen dostlar törenlerini yapacak, bizim gençliğimiz de şafak yürüyüşü yapacaklar. Sizleri, gençleri de davet ediyorum.

Sizlerin dedeleri, ataları Mehmet Akif Aksoy’un ifade ettiği şekilde gül bahçesine girer gibi toprağa düştüler. Belki pek çoğunun mezarı bile yok, ismi dahi bilinmiyor. Ama onların her biri bu milletin gönlünde yaşıyor. Onlar şehitlik mertebesine ulaşacak bu ve ebedi alemdeki en büyük şana şerefe ulaştılar. Bugün özgürce yaşıyorsak canı pahasına mücadele eden atalarımızın, dedelerimizin sayesinde. Bugün olduğu gibi o günde mücadeleden korkanlar vardı. Osmanlı’nın yenilgiler zincirinin kırılamayacağını düşünenler vardı. Kendi milletine inancını kaybetmişlerdi. Ancak insanımızın yüreğindeki inanç asla sönmedi.

Kendilerini güya aydın sayan birileri işgale razı olmuşken, atalarımız şartlara bakmadan yedi düvele meydan okumaktan çekinmediler. Biz böyle bir milletin evlatlarıyız. O evlatlar bin yılın hesaplaşması olduğunu çok iyi biliyorlardı. Bu mücadelenin bir medeniyet kavgası, istiklal ve istikbal meselesi olduğunu çok iyi biliyorlardı.

SIKINTI GÖRÜRSEM MÜDAHALE EDERİM

Ben milletimle beraberim ama bunların kiminle beraber olduğunu gayet iyi biliyorum. Paralel devlet yapılanmasıyla en büyük mücadeleyi yürüten biriyim. Burada da sıkıntı görürsem gerekli müdahaleyi nereye kadar yapabiliyorsam yaparım.

TÜM ADIMLARDA YANLARINDA OLACAĞIM

Milletin iradesine karşı darbe planları yapanlarla mücadele edeceğim. Bu can bu tende kaldıkça mücadele edeceğim. Türkiye’yi 2023’e ulaştıracak tüm proje ve politikaların hepsinde de bundan sonra hükümetimizin attığı tüm adımlarda yanlarında olacağım. Bu bir partiden yana olmak değildir.