Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam aracının fiyatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Mehmet Görmez'in "ibret olsun diye" iade ettiği araca ilişkin son açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan Arnavutluk ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada “Bir kere o Mercedes’in iddia ettikleri gibi 1 milyon TL falan olması için zırhlı falan olması lazım. O tür normal Mercedes’lerin fiyatları 300-320 bin TL civarındadır." dedi. Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gözler yeniden o araca döndü. İşte o çelişkiler...



ZATEN NORMAL DEĞERİ 1 MİLYON LİRA!

Lüks aracın fiyatı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği rakamın çok çok üstünde olduğu ortaya çıktı. SÖZCÜ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e alınan 1 milyon liralık makam aracıyla ilgili resmi yazışmaları ele geçirmiş ve Diyanetin 322 bin liraya alındığını savunduğu aracın fiyatının 1 milyon 006 bin 641 lira 64 kuruş olduğunu ortaya çıkarmıştı.

ZIRHLISI 3 MİLYON LİRA!

Aynı marka ve model Mercedes'in zırhlı fiyatı ortalama 1 milyon Euro yani 3 milyon lira civarında. Yani Erdoğan'ın iddia ettiği gibi 1 milyon liranın tam 3 katı.

Erdoğan'dan

Erdoğan'dan "Diyanet aracı" açıklaması



Erdoğan'ın verdiği rakam da tutmadı!

Erdoğan'ın verdiği rakam da tutmadı!