Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Katar Emiri tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilen 53 atın karantinaya alındığı ve 21 gün karantinada altında tutulan atların, bu süreçte başka hayvanlarla temas etmesinin yasaklandığı ortaya çıktı.

Erdoğan’ın atlarının karantinaya alındığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Salih Söğüt’ün Mahmudiye Kaymakamlığı’na gönderdiği yazı ile netleşti. 16 Nisan 2015 tarihli yazı şöyle:

“Katar Emiri tarafından Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye edilen 53 adet at Anadolu Tarım İşletmesi Müdürlüğü Mahmudiye adresine sevk edilmiştir. Sevkiyatlarının yapıldığı adreste 21 günlük süreyle normal karantina ve gözlem altında bulundurulması, bu süreçte başka hayvanlarla temas ettirilmemesi, gerek ölüm ya da herhangi bir olumsuzluk durumunda gerekse 21 günlük sürecin bitiminde bahse konu atların son konumları hakkında tutanak düzenlenerek Müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda gereğini rica ederim.”

SORUN ÇIKMADI
 
Sözcü’nün ulaştığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri “Karantinada herhangi bir sorun çıkmadı” demekle yetindiler. Yetkililer, atların yurtdışından gelmesi nedeniyle rutin olarak karantinaya alındığını da belirttiler.

At Saray'a devlet protokolü

At Saray'a devlet protokolü