‘Aracı iade edeceğim’ diyen Görmez’e Erdoğan sahip çıktı ve yeni bir araç tahsis ettiklerini açıkladı. 1 milyonluk araç gitti, yerine 4 milyon liralık araç geldi

SÖZCÜ, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e alınan 1 milyon liralık 2014 model siyah Mercedes S500 4matIc L VISION makam aracıyla ilgili resmi yazışmaları 25 Nisan günü birinci sayfasından ayrıntılarıyla duyurmuştu. Haber şöyleydi: “Diyanet, aracın 322 bin liraya alındığını savunmuştu. Ortaya çıkan belgelerde, makam aracının fiyatının 1 milyon 006 bin 641 lira 64 kuruş olduğu ortaya çıktı..”

“İADE EDECEĞİM”

İşte bu haber gündeme bomba gibi düştü. Görmez, 4 Mayıs’ta Habertürk TV’de canlı yayına katıldı ve “Araç kesinlikle zırhlı değil. İbret-i alem olsun diye o aracı iade edeceğiz” dedi.

GÖRMEZ İÇİN MÜJDE DEMİŞTİ...

Konuyla ilgili tartışmalar tam kapanmıştı ki devreye Cumhurbaşkanı Erdoğan girdi. Erdoğan 21 Mayıs günü, Adıyaman’da yapımı tamamlanan Nissibi Köprüsü’nün açılışında konuştu. Diyanet’le ilgili müjdeli bir haber vereceğini şu cümlelerle anlattı: “Kaynak, Diyanet İşleri Başkanı’nın Mercedes’i diyorlar. Altlarında spor arabalardan geçilmiyor ha. Yarın bir müjde duyabilirsiniz. Bu müjde Diyanet İşleri Başkanımızla alakalı olacak.” Müjde hemen ortaya çıktı.
Erdoğan, Bosna-Hersek dönüşünde gazetecilere uçakta açıklama yaparken, son zamanlarda tartışma konusu olan Diyanet İşleri Başkanı’nın Mercedes makam aracıyla ilgili şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanı makamından bir Mercedes’i ben başkanımıza tahsis edeceğim. Hem de zırhlı olacak.”

CANLI YAYINDA SON NOKTAYI KOYDU

Önceki akşam Atv ve A Haber ortak yayınında Mehmet Barlas’ın soruları yanıtlayan Erdoğan, yeni bir makam aracı tahsis ettiklerini açıkladı. Erdoğan’ın Mercedes inadı ise aracın fiyatını zırhlı olunca 1 milyondan 3 milyon 953 bin liraya çıkardı. Çünkü firma, Z07 seviyeli S500 Guard Mercedes-Benz’i özel imalat üretiyor. Araç, her türlü uzun-kısa namlulu ateşli silaha ve boma ile el bombasına karşı tavan korumalı.

Vatandaş makam aracına tepki gösterdi


Erdoğan’ın Mehmet Görmez’e tahsis ettiği makam aracı sosyal medyada da geniş yankı buldu. İşte paylaşılan o Tweet’ler.

RTE ‘çılgın projesini açıkladı’: Diyanet İşleri Başkanı’na Mercedes! Karşısındaki ‘gazeteci’(!) de bu ‘çılgın projeyi’ çok beğendi.

Bugün hutbenin konusu, yeni nesil çevre dostu motorlar, ses sistemi ve stop start sisteminin önemi.

Bir gün de maden işçilerine sürpriz yapıp yaşam odası verirler mi ki? Gerçi onların fıtratı farklı.

Bir Diyanet İşleri Başkanı nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olabilir ki zırhlı makam aracı kullanır?

Diyanet’e hediye edilen Mercedes, Saray’ın “fazla” araçlarından biriymiş...

Belki bir Mercedes değil fakat ben de Görmez gibi “ibret-i alem” olsun diye beynimi mi iade etsem.

Hani cübbe Görmez’in zırhıydı!


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez 4 Mayıs günü, Habertürk TV canlı yayınında, zırhlı araç istemediğini şöyle dile getirmişti: “Bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı’na böyle bir aracın tahsis edilmesi tabiidir, normaldir. Bana arkadaşlar aslında geldiler, dediler ki; Hocam, zırhlı almak istiyoruz. Sarıkla cübbe kadar büyük bir zırh mı olur Allah aşkına dedim.” Görmez konuşmasının devamından “Ankara’da devlet gerekliliği içerisinde herhangi bir kurumun yaptığı bir işi abartarak bir algı operasyonuna dönüştürerek bir kurumu ve o kurumun başındaki insanı itibarsızlaştırmak için bir araç olarak kullanıldı” dedi ve şöyle devam etti: “Bunu gördüğüm an benim için o araç bir mezara dönüştü. Ve ben 1 gün dahi o araca binmedim. Binmem mümkün değil. Bu sarık leke kabul etmez, bir nokta dahi kabul etmez. Bu makam başka makama benzemez. Biz yanlış yapıldığı için o araca binmemezlik yapmadık. Yapılan iş doğru bir iştir.”