Sarıyer Derbent Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde bu akşam düzenlenen basın toplantısında, destek bildirisini ilçe başkanları adına CHP Başakşehir İlçe Başkanı Özgür Karabat açıklama yaptı

FOTO: CİHAN - CHP Istanbul il baskanlarindan Eren Erdem'e destek



Yapılan açıklamada, "Kimyasal silah ile ilgili savcılık iddialarını Eren Erdem haftalar öncesinde İstanbul'da açıklamıştı. Bahse konu belgeler ve iddialar yeni değildir. Ortada ciddi bir iddia ve üzeri kapatılmamış bir dosya var. Bir milletvekili olarak Eren Erdem'in savaş çığırtkanlığı yapıldığı bu konjonktürde bu iddiaları gündeme getirmesi, onun milletvekili olarak yasama erkinin denetim mekanizmasından ileri gelen doğal sorumluluğudur.

Eren Erdem'in Dışişleri Komisyonu'ndaki görevi de, kendi entelektüel geçmişi ve ideolojik perspektifinin ötesinde, onun ülkemizin itibarına gölge düşüren ve iktidarın dış politika stratejisindeki yanlışları konusunda halkı bilgilendirmesi gereken bir çalışmasını zorunlu kılmaktadır.

Milletvekilimiz Eren Erdem'e yönelik birilerinin hainliğe varacak denli yersiz ve yakışıksız suçlamalarının altında, AKP iktidarının teröre ve teröre destek verenlere sessiz kalan patolojik yaklaşımı aranmalıdır.

Eren Erdem'in kimyasal silah sevkıyatı konusunda yaptığı açıklama ve iktidara sorduğu iddialar, bir muhalefet milletvekilinin ifade özgürlüğü çerçevesinde yürütmeyi denetleme hakkından ileri gelmektedir. Milletvekili Eren Erdem bu sorumluluk ve bilinçle hareket ederek, hiçbir çıkar gözetmeksizin konuyu hem TBMM'de hem de basında dile getirmiştir.

Havuz medyası ve Ak-trol saldırıları CHP'li Erdem'e değil, toplumsal muhalefetin kendisine karşı yapılmaktadır. Suçu işleyenleri değil, haber yaptıranları cezaevine attıranlar, aynı şekilde iddiaya göz yumanları değil, iddiayı soran vekilimizi hainlikle suçluyorlar.

Bu ülkede gerçekleri sorgulayanlar, kendilerini ya cezaevinde ya da Ak çetelerin tehditlerinde buluyor. Muhalefet milletvekillerinin görevlerini tam yapması engellenerek, halkın bilinçlendirilmesinin önüne geçilmek isteniyor. Vekilimiz Eren Erdem'in cesur çıkışı umarız bir nebze onlara geri adım attıracaktır. Tehditle muhalefeti sindirmeye çalışanlar, CHP'deki onurlu ve korkusuz milletvekillerine mücadeleden taviz verdirtmeyecektir."