Reuters haber ajansına göre AKP'nin erken seçim tercihi 1-10 Ağustos arasında yaptırılacak anket sonucu netlik kazanacak. Son terör olaylarının anketlerde AKP'ye nasıl yansıdığı ele anılacak. Başka bir deyişle "şehit cenazalerinin" AKP'ye yarayıp yaramayacağı incelenecek. Yani şehitlerimizin kanı yine siyasete alet edilecek.

Reuters haber ajansı, AKP'li üst düzey bir yetkilinin açıklamalarına dayandırarak, "AKP'nin Ağustos ayı başında yaptıracağı anket sonucuna göre koalisyon ya da erken seçim için bir rota çizeceğini" öne süren bir haber-analiz yayınladı.

"MHP HEP YEDEKTE"

7 Haziran sonrası süreç özetlenerek, AKP ve CHP'li yetkililerin görüşlerine yer verildi. Analizde görüşü yer alan CHP'li üst düzey bir yetkili, CHP ile görüşmeler esnasında dahi AKP'nin MHP'yi hep yedeğinde tuttuğunu belirterek, "Türkiye'deki son gelişmelerle birlikte AKP ile MHP arasında bir hükümet seçeneği doğmaya başladı. Ama böyle bir hükümet kurulursa Türkiye için felaket olur. Belki AKP-MHP denenecek ama bu başarılamaz ve yeniden CHP'ye gelirler" dedi.

"ANKET SONUCUNA GÖRE KARAR VERİLECEK"

AKP'li üst düzey bir yetkili ise, dönem dönem oy oranlarına dair anketler yaptırdıklarını ve 1-10 Ağustos arasında sonuçlarını alacakları ankete göre koalisyon görüşmelerinde ne yapacaklarına karar vereceklerini kaydetti.

Söz konusu AKP’li yetkili, "Bu anketlerde tek başına iktidar sonucunu yakalarsak koalisyon görüşmelerinin sona erdirilmesi beklenebilir. Bu durumda erken seçime gidilir. Ama anketlerde başka bir tablo ortaya çıkarsa iki alternatiften (CHP ya da MHP) birini bekleyebilirsiniz. MHP ihtimalini de kimse küçümsemesin" dedi.

MHP-AKP arasında gizli koalisyon

MHP-AKP arasında gizli koalisyon


Gidiş nereye?

Gidiş nereye?


'Siz hesap soracak konumda değilsiniz'

'Siz hesap soracak konumda değilsiniz'