ANKARA-SÖZCÜ

‘’Yeşil’’ olduğu iddia edilen ve öldükten sonra ‘’Mahmut Özer’’ adıyla Erzincan’da toprağa verilen  bir kişinin mezarının açılması kararlaştırıldı.

Yazar Musa Anter'in öldürülmesi, Yazar Orhan Miroğlu'nun  yaralanmasına ilişkin "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu  4 sanık hakkında Diyarbakır'da açılan davanın görülmesine, güvenlik gerekçesiyle  nakledildiği Ankara'da devam edildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme Başkanı Afak İlleez, Belçika'da hayatını kaybeden ve Erzincan'da toprağa verilen Mahmut Özer adlı kişinin sanık "Yeşil" kod adlı  Mahmut Yıldırım olup olmadığının tespiti için kabrinin açılabileceğini bildirdi. İlleez, "Ölümle ilgili belge sunuldu, gerekirse otopsi ve kabir açılması ile ilgili işlemler yapılacak" dedi.

Belçika'da bir internet sitesinde yer alan haberde, "Mahmut Özer adına  düzenlenen kimlikle Belçika'nın Verviers şehrinde yaşayan 'Yeşil' kod adlı Mahmut  Yıldırım'ın kanser tedavisi gördüğü hastanede 3 Temmuz'da öldüğü ve 9 Temmuz'da Erzincan Terzibaba Mezarlığı'nda toprağa verildiği’’ öne sürülmüştü.