Fuat Avni yine bildi. 17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonunun ardından attığı twettlerle kısa sürede internet fenomeni haline gelen Fuat Avni bugün Kayseri merkezli gerçekleştirilen "paralel operasyonunu" da saatler öncesinden takipçilerine duyurdu.

Fuat Avni dün gece attığı twettlerde şu iddialarda bulunmuştu:
"Y...'nin Davutoğlu dahil kendi dışında kimsenin yetki kullanımına tahammülü yok. Y..., HDP'li bakanlar ve Tuğrul Türkeş'ten gelen taleplerinin kesinlikle karşılanmaması talimatını verdi. Avaneler, müsteşarlar ve kurum başkanlarıyla bir toplantı yaptı. 'Bütün işler bize iletilecek' dendi. Bakanlardan gelen talepler de avanelerin süzgecinden geçmeden yerine getirilmeyecek. Geçmiş dönemlerdeki hizmetlerinden dolayı (!) Yalçın Topçu'ya anlayışlı davranılıyor. Y... saraydaki israfın ve kullandığı örtülü ödeneğin boyutlarının daha fazla ortaya dökülmesini istemiyor. Bütçe toplantılarını Kalkınma Bakanı'ndan gizlediler. Bakanın böyle bir toplantıya katılması gerektiğinden haberi yok.Toplantılarda İsrafsaray'ın bütçesi, seçim gezileri için ilave kaynak ve örtülü ödenek de konuşuluyor. Davutoğlu'na güvenmediği için parti yönetiminde ipleri eline alan Y.... 1 Kasım seçimlerini hayat-memat meselesi görüyor. Y..., kendi örtülü ödeneğini kullanmıyor. İsrafsaray'ın ve avanelerin harcamaları başbakanlığın örtülü ödeneğinden karşılanıyor. Seçime katılan partilere hazineden para pul yok. Ama Y...'nin seçim çalışmaları için musluklar sonuna kadar açıldı. Bakanları devre dışı bırakan avaneler bir yandan da medya ve sermaye gruplarına yapılacak kumpası organize ediyorlar. Yarın ki kumpasın merkezi Kayseri. Algı operasyonlarını yurt sathına yaysalar da gündemi değiştiremiyorlar.  Kontrolü ele almak için attıkları her adım Y... ve avanelerini biraz daha kontrolden uzaklaştırıyor. Yargılanacaklar."

FUAT AVNİ YAZDIKTAN SAATLER SONRA OPERASYON BAŞLATILDI

Operasyon haberi ise sabah saatlerinde geldi. Kayseri'de paralel yapı iddialarına yönelik operasyonlar kapsamında aralarında Boydak Holding'in CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Kayseri'de paralel operasyonu: Memduh Boydak gözaltında

Kayseri'de paralel operasyonu: Memduh Boydak gözaltında