Tüm Türkiye bu sorunun cevabını merak ediyor: Fuat Avni kimdir? Yorgoderki.com isimli bir sitede Fuat Avni'nin kim olduğuna dair yayınlanan bir yazı sosyal medyada paylaşım rekorları kırıyor. İşte o yazı:

Kendinizi gizli planların sahibi yerine koyun. Kesinlikle bu planı kime hangi detaylarla anlattığınızı biliyor olursunuz. Bu kişiyi bulmak isteseniz, bu detayları izleyerek bu kişiye rahatlıkla ulaşırsınız.

Şimdi Fuat Avni’nin attığı bir tweete bakalım;

Ne diyor tweette.. “Bazen bir şeyi anlaması için üç kez tekrarlıyoruz.”
Yani bu tweeti yazan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a nefesi kadar yakın olan, ya da yakın olduğunu iddia eden kişi. “Tekrarlıyoruz!” diyebilecek kadar Cumhurbaşkanı’na yakın olmak, ya da öyle olduğuna inandırmak?

İşte zurnanın zart dediği yerde tam burası. Şimdi;

Ben bir Cumhurbaşkanı olsam, ülkem bu halde olsa, benim her şeyimi bu kadar bilen, her türlü gizli sırrımı ifşa eden bi ajan benim nefesim kadar yakınımda olsa n’apardım? Ya da siz n’apardınız? Bıbıcım Bilal ifade vermesin diye; 7500 polis, 108 Savcı süren bir zihniyet, kendinin bu kadar yakınında bir ajanın olduğunu bilse n’apar?

7500 polisi tayin edip, 108 tane savcı sürecek güce sahipsem, hiç kimse kusura bakmasın şekerim, 2015 yılının bizlere sunduğu teknik imkanlarla, Fuat Avni denen abiyi de bir haftada megabaytlarına böler, sanal alemin en derinine gömerim..

Bak cevap çok basit değil mi? Oysa olayın özeti çok daha basit. Bu kadar şeyden sonra hala hiçbir şey yapılamıyorsa, yapılmıyorsa tek bir gerçek kalır ortaya. O da Jokerin dediği gibi;



Hala bana Fuat Avni kimdir diyorsan;

Fuat Avni;
Halkın nabzını düşürmekle, olacaklara hazırlamakla görevli bir işbirlikçidir.

Joker in dedigi gibi;
Her şey plana göre gittiğinde kimse paniklemiyor. Plan korkunç olsa bile Yarın basına, bir çete üyesi vurulacak ve bir kamyon dolusu asker havaya uçacak desem kimse paniklemez. çünkü plana uygun olur.