Fuat Avni, "HDP‘nin barış ve sağduyu çağrısı yaptığı, AKP’nin de bombalar patlattığı bir seçim dönemi yaşıyoruz" diyerek, "Diyarbakır’daki patlama ile seçim sonrası bölgede oluşacak kaosun fitili ateşlendi." iddiasında bulundu. "MİT’in karanlık elleri devrede" diyen Fuat Avni, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü‘nün birkaç gün önce Diyarbakır’daki trafoların listesini istediğini iddia etti. Fuat Avni, "Listeyi neden istemiş, yakında anlaşılır." dedi.

OPERASYON BAŞLADI MI?

Öte yandan sabah saatlerinde İstanbul'da birçok ilçede özel harekat polisleri destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sancaktepe, Çekmeköy ve diğer bazı ilçelerde önceden belirlenen adreslere, çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin desteğiyle eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyon akıllara Fuat Avni'nin iddialarını getirirken Emniyet'ten henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul'da şafak operasyonu

İstanbul'da şafak operasyonu


"HDP’NİN SANDIK GÖREVLİLERİ GÖZALTINA ALINACAK"

Fuat Avni attığı tweetlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP tabanının sokağa çıkmasını sağlamak için tahrik ettiğini iddia ederek şöyle devam etti: “... ve avaneleri, PKK’yı harekete geçirmek için her yolu deniyorlar. Büyük illere talimat gönderildi. Bu sabah İstanbul başta olmak üzere ülke genelinde PKK’nın gençlik yapılanmasına operasyon yapılacak. Bu bahane ile gözaltına alınacaklar arasında, HDP'nin sandık görevlileri de var. HDP, barajı geçmesin diye her yol deneniyor. ..., ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyen HDP‘ye ateş püskürüyor.”