Bir süredir Rus uçakları ile gerginliğin yaşandığı Suriye sınırında bir hava aracının düşürüldüğü açıklandı. Suriye sınırında milliyeti henüz belirlenemeyen insansız hava aracı, Türk F-16'ları tarafından düşürüldü. TSK'dan yapılan açıklamada "Suriye sınırında ülkemizin hava sahası içerisinde milliyeti bilinmeyen bir hava aracı tespit edilmiş; üç defa ikaz edilmesine rağmen hareketine devam etmesi üzerine, sınırda devriye görevi icra eden uçaklarımız tarafından angajman kuralları çerçevesinde ateş edilerek düşürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri kendisine verilen görevi angajman kuralları çerçevesinde kararlılıkla uygulamaktadır.” denildi.

AKILLARA FUAT AVNİ'NİN İDDİALARI GELDİ

Fuat Avni son attığı tweetlerde bir Rus savaş uçağının düşürülüceğini ve bunun bir savaş başlangıcı olacağını iddia etmişti.

FUAT AVNİ NE DEMİŞTİ?

İşte Fuat Avni'nin 'savaş' iddiaları...

“Seçimden çok korkan Y…., iç savaş çıkarmanın yanısıra Rus jetlerini düşürüp ülkeyi fiilen savaşa sokmayı bile düşünüyor. Ankara’da son iki yılın en karanlık toplantıları yapılıyor. Davutoğlu da korkmaya başladı. Yaptığı tek şey koruma sayısını artırmak oldu. Ülkeyi kaosa sürükleyip iç savaş çıkararak fiili durum oluşturup yönetimi tek başına ele almak isteyen Y….’in başka çıkış yolu kalmadı. Yaptıkları yanlışlar dile getirilmesin diye tüm muhalif medyaya kapsamlı operasyon yapmak da planın diğer parçası.”

Ankara'daki katliam sonrası Fuat Avni'den bomba iddialar

Ankara'daki katliam sonrası Fuat Avni'den bomba iddialar