Geçtiğimiz günlerde; Rus Donanması'nın Karadeniz filosuna ait bir savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan geçmiş, geçiş esnasında geminin güvertesinde omzunda füze olan bir asker dikkat çekmişti. 'Ropucha-1' sınıfı çıkarma gemisi olan 'Ceaser Kunikov' gemisinin bu geçişi diplomatik krize neden olmuştu.

İşte o gemi dün Çanakkale Boğazı'ndan geçerek, Marmara Denizi'ne açıldı. Gemi sabah saatlerinde de İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. Geminin güvertesinde bu kez "küstahca" hareketlerde bulunan personele rastlanmadı. Bir Türk denizaltısı tarafından da takip edilen gemi mürettebatının can yeleği giydiği gözlendi.

SAHİL GÜVENLİK BOTLARI EŞLİK ETTİ


Dün Çanakkale Boğazı'ndan geçerek, Marmara Denizi'ne açılan gemi sabah saat 07.30 sıralarında İstanbul Boğazı'na giriş yaptı.

FOTO:Cihan Ege Denizi'nden gelerek Istanbul Bogazi'ni gecen 125 metrelik Caesar Kunikov' isimli Rus gemisi, Turk donanmasina ait denizalti kontrolunde geçti.


Karadeniz'e doğru ilerleyen savaş gemisine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri botlarla eşlik etti. Bir denizaltı da geçiş sırasında gemiye 'kendini gösterdi'

Öte yandan, Rus savaş gemisinin geçişinden yarım saat sonra, 'P-1214' ve 'P-1209' adlı iki Türk Savaş gemisi Boğaz'dan geçiş yaptı. İki gemi Karadeniz'den gelerek Marmara'ya açıldı.