Korkunç saldırı grup üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelmiş ve 30 kişinin öldüğü patlamada 76 kişi de yaralanmıştı. SGDF üyelerinin "Beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz" sloganıyla gerçekleştirdiği projeyle, 19-24 Temmuz tarihlerinde Kobani'ye giderek inşa faaliyetlerinde bulunacakları, İstanbul, Adana ve İzmir gibi illerden gelen üyelerin Suruç'ta toplandığı öğrenildi.

PATLAMA ÖNCESİNDE İNTERNETTE PAYLAŞIM YAPTILAR

Grubun sitesinden yapılan paylaşımlarda, Suruç'taki basın açıklamasının ardından Kobani'ye geçmek için bekleneceği, Kobani'ye geçilmesi durumunda inşa faaliyetlerine yardım edileceği bilgisi paylaşılmış. 30 kişinin öldüğü ve 76 kişinin yaralandığı patlama öncesinde, grup üyelerinin internette yaptıkları paylaşımlarda, İstanbul, Adana ve İzmir'den Suruç'a gitmek için yola çıkan kişilerin otobüslerdeki fotoğraflarına yer verilmiş. Grubun facebook ve twitter hesaplarından paylaşılan videolarda da, Kobani'de hatıra ormanı yapılacağı, IŞİD'in son saldırısında yıkılan savaş müzesinin ve çocuk kreşinin yeniden inşası için çalışılacağı, Berkin Elvan adına meyve ağaçları dikileceği açıklanmış.

ÖLENLERİN İSİMLERİ DE PAYLAŞILDI

Bugün Suruç'ta grup üyelerinin basın açıklaması sırasında yapılan saldırının ardından, grubun twitter hesabından ölenlerin isimleri paylaşıldı. Bombalı saldırı sonrası paylaşılan fotoğrafta, 11 kişinin ismi verilerek, bu kişilerin Suruç'taki saldırıda hayatlarını kaybettikleri savunuldu.