Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Siyasi partilerde bir yandan adaylık kulisleri yoğun bir biçimde devam ederken, bir yandan da seçime dönük anketler yaptırılıyor. Partiler. Hangi ilde ne durumda olduklarını öğrenmeye çalışırken, AKP’nin oy oranında önceki seçimlere göre önemli bir azalma olduğu öne sürülüyor.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın, AKP oylarında önemli bir düşüş yaşandığı için gergin olduklarını öne sürdü, “Saldırgan bir tutum izlemelerinin nedeni anketlerde oy oranlarının düştüğünü görmelerinden kaynaklanıyor. AKP’nin iktidarı kaybetmemesi için her türlü tavizi verebilecekleri gibi, diğer siyasi partilere karşı da gözleri dönmüşçesine her türlü saldırılarda da bulunabilirler” dedi.

"Hodri meydan"

CHP’nin İstanbul’da yapmayı planladığı miting çalışmalarını yürüten Genel Sekreter Tekin, SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

“AKP yöneticilerinin gözleri öyle bir dönmüş ki, dünyanın en prestijli bankasını bile tartışılır hale getirdiler. Bunların gözleri kararmış. Bunları yapacağına CHP ile ilgili bir hesapları varsa çıksınlar ortaya. Her türlü hesaplaymaya varız, ‘hodri meydan’ diyoruz. Yaptırılan bütün araştırmalarda AKP’nin oy oranının yüzde 40’ın üstüne çıkmadığını öne süren Gürsel Tekin,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendileri de oy oranının yüzde 40’ın altında olduğunu biliyorlar. Ama, yandaşlarına moral vermek için Başbakan, partilerinin oy oranını yüzde 45-47 civarında olduğunu öne sürüyor. Anket sonuçları, AKP’deki erimenin hızla devam edeceğini gösteriyor. AKP, işte erimenin önünü alabilmek için olağanüstü tavizler veriyor, vermeye de devam edecek. CHP, Suriye’ye heyet gönderdiği zaman kıyametler koparmışlardı. AKP’nin izledieiyanlış politikalar yüzünden Libya’da, Yemen’de, Suriye’de, Mısır’da yokuz. AKP’nin Mısır’daki durumu daha vahim. Şimdi, ABD’den, ‘bizi Mısır’la barıştırın” talepleri var. Bunun için de her türlü tavizi vermeye hazır. Küresel dünya ne isterse, AKP onu yapacak.”