Güvenlik Zirvesi'nin ardından İçişleri, Adalet ve Sağlık Bakanı Ankara'daki saldırıyla hakkında ortak açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu olayda 86 kişinin öldüğünü belirtti.

Müezzinoğlu'nun açıklaması şöyle;

Ankara’da tren garının bulunduğu alanda menfur bir terör eylemi meydana gelmiştir. Bu eylem milletimize ve Türk demokrasisine karşı yapılmış bir saldırıdırı.

Lanetliyoruz... Acil şifalar diliyorum, başımız sağolsun diyorum.

Ankara Valiliğimize miting için başvuru yapılmış, uygun görülmüştür. Miting saatinde Sıhhiye’ye geçmek için toplamma meydana gelmiştir. Güvenlik görevlileri önlemlerini almıştı.Gerekli arama işlemleri yapılacaktı. Acımız büyük...

"PROFESYONELCE DÜZENLENMİŞ BİR TERÖR EYLEMİ"

Başbakanımız da kısa bir süre sonra gerekli açıklamaları yapacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Saldırının gerekçelerini nasıl yapıldığını araştırıyoruz. Zaman içerişinde bilgiler netleştikçe paylaşacağız. Bedeli ağır olan son derece haince ve profesyonelce organize edildiği anlaşılan terör eylemine muhattap olduk.

Kaybettiğimiz vatandaşlarımızın ailelerimize sabırlar diliyorum. Sağlık bakanlığı olarak bize çağrının geldiği 10.04’ten itibaren 10.08’de hareket edilmiş ve 11.00 itibariyle olay yerinde 21 ambulansımız vakalar ulaşmıştır. Olay anında da miting dolayısıyla 4 ambulansımız görevliydi. Olay yerinde olağanüstü bir panik olması ve kalabalık cenazelerin çoğalmasına ve yaralıların ulaşmasına engel olmuştur.

"86 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Beyin cerrahından, plastik cerrahına kadar çok kısa sürede oluşturuldu. Olaydan 15 dakika sonra 56 ‘ya çıktı. Olayda 86 kişi hayatını kaybetti. 186 hastamız tedavi görüyor. 26’sı yoğun bakımda, 18’i ameliyathanede ve olay yerinden gelen orada kaybettiğimiz vaka sayısı 62.

Gerçekten çok ağır bir tablo...

Ameliyathanemizde olan vakalarımızdan dolayı kayıplarımızın artmasında korkuyoruz. Farklı illerden gelen yaralılarımız var. Israrla kan ihtiyacımızın olmadığını belirtmemize rağmen 5 bin ünite kanımız hastanelerde hazır. 3 bin üniteyi de hazır bulundurmaktayız.

İçşleri bakanımızla görüştüm toplumu daha da ağırlaştıracak paniğe sürükleyecek olumsuz haberlerin yapılmaması için kriz masasını kurduk. Bütün sağlık bilgilerini kontrol ediyoruz.

Alo 184, 24 saat hizmet verecek, yaralılarla ilgili bilgi alabilecekler. Çok ağrı bir tablo milletimizin başı sağolsun...

1 KASIM VURGUSU

Terör eylemlerine karşı birlik ve beraberliğimize karşı yapılan oyunları el birliğiyle bozacağız.
Sağlık bir süreçle güçleneceğiz 1 Kasım’a sağlıklı bir şekilde sandığa gitmeyi temenni ediyorum.