SÖZCÜ / İSTANBUL

13 ilde yapılan büyük terör operasyonunun İstanbul ayağında, daha önceden terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 2 kez cezaevine girip çıkan Halis Bayuncuk da gözaltına alındı. Bayuncuk, farklı tarihlerde, sinagog saldırısı ve El-Kaide operasyonlarında gözaltına alınmıştı.



- Hizbullah hükümlüsü Hacı Bayuncuk’un oğlu Halis Bayuncuk, Ömerli’deki piknik alanında, IŞİD sempatizanlarına toplu namaz kıldırırken görüntülenmişti.



Suruç katliamından 3 gün önce İstanbul!

Suruç katliamından 3 gün önce İstanbul!


SURUÇ SALDIRISI

IŞİD’e yakın olduğunu gizlemeyen ve Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı söylemleriyle gündeme gelen Bayuncuk’un, Suruç’taki bombalı saldırının da planlayıcısı olduğu da bazı guruplarca öne sürülmüştü. Bu iddialar üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, söylentilerin doğru olup olmadığını Başbakan Ahmet Davutoğlu'a sormuştu.



İstanbul'da dev operasyon

İstanbul'da dev operasyon


SİNAGOG BASKINI VE EL KAİDE OPERASYONU

Halis Bayuncuk daha önce, 2008’deki İstanbul’da yaşanan sinagog baskınının planlayıcı olduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Yaklaşık bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest kalana Bayuncuk,  El Kaide’ye yönelik 2011’de düzenlenen baskında 42 kişiyle birlikte yeniden yakalanmış, 24 Ocak2013’te serbest kaldı.



O SİTELERE ERİŞİM ENGELİ

Türkiye genelinde IŞİD, PKK ve aşırı sol örgütlere düzenlen operasonlar beraberinde, marjinal guruplara ait bazı internet siteleri de engellendi. O siteler arasında Halis Bayuncuk'un yazılarının yayınlandığı bir siteyle, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen bir başka site de var.



IŞİD'li diye gözaltına alınıp serbest bırakıldı

IŞİD'li diye gözaltına alınıp serbest bırakıldı