MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de dün yapılan Meclis Başkanlık seçiminin ikinci turunda gazetecilere, "Eğer HDP yarın Meclis başkanlığı için Deniz Baykal'a desteğini açıklarsa, biz asla Deniz Baykal'a oy vermeyiz" demişti. Bahçeli'nin sözleri CHP'nin yanı sıra HDP cephesinde de tepkiyle karşılandı. MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine yanıt, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'den geldi. Önder, "Şimdi biz yarın 'Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz' diye açıklama yapsak, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i partiden ihraç eder" dedi.

Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına katılan Önder  "Liseli çocuklar spekülasyon yapıyorlar sosyal medyada, ben de onlara istinaden söyleyeyim. Şimdi biz yarın 'Ekmeleddin Bey'e oy vereceğiz' diye açıklama yapsak, Bahçeli herhalde Ekmeleddin Bey'i partiden ihraç eder. Bu mantık mı? Bu söylem mantıklı mı?" dedi.

"SÜKUN ETTİK"

Önder sözlerini şöyle sürdürdü "Biz bu söylemin biraz kendine gelmesi için sükut ettik. Bu süreç başladığından beri Sayın Bahçeli'nin hakaretamiz söylemleri oluyor. 'Biz onları yok sayıyoruz' diyor. Bu ülkedeki 6 milyon insanı ne yapacağız? Hakkari'de bu parti yüzde 90'ın üzerinde oy almış. Şırnak'ta, Diyarbakır'da oy almış. Ne yapacağız bunlara? 'Çekin gidin' mi diyeceğiz? Bu nasıl bir söylemdir? Bundan kimseye hayır gelmez. Bu, Türkiyelileşemeyen bir zihniyetin ürünüdür. Türk'ü, Türklüğün davasını hiç ırgalamayan bir zihniyetin ürünüdür. Bu ne demek? Türk'ün izzetini, şerefini düşünmek, Türk'ün geleceğini de düşünmektir. Sen ne diyeceksin bu toplumdaki 20 milyon insana? 'Çekin gidin' demektir bu. Bunlarla bir yere varılmaz. Bu bir.  İkincisi, bu söylem tutarsız. Sayın Bahçeli biz 2 yıl, sizin görevlendirdiğiniz MHP'li 3 parlamenterle Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda birlikte çalıştık. Bu ülkenin geleceğine şekil veren 69 Anayasa maddesinin altında MHP'li vekillerle ortak imzamız var. Tutarsızlık bu işte."

"BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNİ ANLAMI 'BİZ AKP'Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ' DEMEKTİR"

Bahçeli'nin sözlerinin "Biz AKP'yi iktidar yapacağız" anlamına geldiğini savunan Önder "Bu partiyle dün 69 maddeye imza atacaksınız, bugün 'Biz bunların gölgesinin düştüğü hiçbir yerde olmayız' diyeceksiniz. Bunun anlamı şudur; 'Biz AKP'yi iktidar yapacağız.' Bundan kimse Türklük, milliyetçilik, vatanperverlik adına bir hisse çıkaramaz. Çıkarılacak tek hisse budur. Bunun öfke ve nefret diline de bulanmış ifadelerdir bunlar. Yok saymak ve görmezden gelmek kimsenin haddine değil. Çıkın açık açık 'AKP ile koalisyon yapacağız' deyin." diye konuştu.

Önder: MHP baraj altında kalır

Önder: MHP baraj altında kalır