Saygı ÖZTÜRK-ANKARA

Şehit cenazeleri AKP karşıtı gösterilere dönüşürken, AKP’liler imamlara slogan atılmasının günah olduğunun söylenmesini istiyor. AKP’li bakanlara tepki gösterenler ise hemen örgüt mensubu diye damgalanıyor.

Güneydoğu’da bölücü örgütün hain saldırıları sonucu şehit edilen güvenlik görevlilerinin cenaze namazlarından sonra halkın AKP’ye dönük tepkilerini azaltmak için Diyanet İşleri Başkanlığı devreye sokuldu. İmamlardan, vatandaşların şehit cenazelerinde hükümet karşıtı slogan atmamaları istendi. Bunun son uygulaması da Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesi ile Osmaniye’de yaşandı.

Yarbay Mehmet Alkan AKP'lilerin hedefinde

Yarbay Mehmet Alkan AKP'lilerin hedefinde


Hükümetin “çözüm süreci” adı altında terör örgütüyle silahlı mücadelenin yıllarca yürütülmesine engel olması, milletvekili seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayalinin gerçekleşmemesinden sonra, hükümet terörle mücadele yöntemini değiştirdi.

"ÖRGÜT ÜYESİ YAPILIYORLAR"

Türkiye’nin değişik il ve ilçelerine şehit cenazeleri giderken, cenaze törenleri de AKP karşıtı gösteriye dönüştü. Hükümeti protesto eden yurttaşlar, törene katılan AKP’li bakan ve milletvekillerine de tepki gösteriyor. Hükümete yakınlığı ile bilinen gazeteler ise tepki gösteren vatandaşları PKK ya da DHKP-C örgütlerinin elemanları gibi gösteriyor.

Şehit cenazelerinde hükümete dönük tepkiler dinmezken, Diyanet İşleri Başkanlığı devreye sokuldu ve şehit cenazelerinde hükümet karşıtı slogan atılmamasını, bunun dinen doğru olmadığını söylemeleri istendi. İmamlar da tepki çekmemek için slogan atılmamasının şehit ailelerinin isteği olduğunu söylüyor.

Şehit cenazelerine katılan bir MHP milletvekili, “AKP’ye tepkiler çığ gibi. Ancak bu tepkiler basında yeterince yer almıyor. MHP Milletvekillerine tepki olmamasına rağmen, sanki MHP milletvekillerine de cenazede tepki gösterilmiş gibi haberler yapılıyor. Yalnız imamların değil, yerel muhabirlerin üzerinde de baskı kuruluyor” dedi.

Fuat Avni'den Yarbay Mehmet Alkan iddiası

Fuat Avni'den Yarbay Mehmet Alkan iddiası