SÖZCÜ / ANKARA

Ayrancı’nın liste başı olmak için dağıttığı paraları borç aldığı öğrenildi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da baba Adem Ayrancı’yı listeler belli olmadan önce arayarak, “Listede yer alması için söz vermiyorum” dediği iddia edildi.

Gençte yaşta vekil olmayı kafasına koyan Celal Ayrancı, listede yerini garantilemek için bazı kişi ve kurumlara para verdi. Eğitim alanında son dönemde yıldızı parlayan bir kuruma ve önemli bir siyasiye çok ciddi miktarda ödeme yaptı.

İntihar eden AKP'li için şok iddia

İntihar eden AKP'li için şok iddia

KUYUMCULARA BORÇLANDI

Otomotiv sektörüyle uğraşan ve alım-satım işleri yapan Celal Ayrancı, söz konusu paraları ödeyebilmek için Bingöl’de 20’ye yakın kuyumcu başta olmak üzere yaklaşık 100 kişiden borç aldı.

Celal Ayrancı, hemşehrisi Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret ederek ‘listeye girmem için destek verin’ dedi. Bakan ‘söz veremem, mücadele ederim’ dedi. Bunun üzerine Ayrancı, “Birini şahit tutalım” deyince Bakan, Baba Adem Ayrancı’yı arayarak “Oğlunun listede olması için destek olacağım, çalışacağım. Ama liste sözü veremem. Siz de şahit olun” dedi.

Borç batağına giren Celal Ayrancı, vekil adayı yapılmadığını görünce son çare intiharı seçti. Bingöl’de onlarca kişi de Ayrancı’ya verdiği borç para nedeniyle sıkıntıya düştü.