Fotoğraf: Yavuz ALATAN

ANKARA- İpek Medya Grubuna baskın yapan polis Koza Holding'in Ankara'daki binasında arama başlattı. Holding'in Yenimahalle'deki binasına sabah saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. MASAK ekiplerinin Koza-İpek Grubu genel merkezinde yaptığı operasyonda binada bulunan tüm bilgisayar ve evraklara el koyduğu öğrenildi.

AKIN İPEK'E GÖZALTI KARARI

Akın İpek dahil, Koza Altın Grubu'ndan üst düzey yöneticilerin de aralarında olduğu 7 kişi hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Şüphelilerin terörün finansmanı, suç gelirinin aklanması ile suçlandığı belirtildi.

BAŞSAVCILIK: OPERASYON MEDYA GRUPLARINA DEĞİL

Başsavcılık'tan edinilen bilgilere göre ise; Koza-İpek Holding'e başlatılan operasyon grubun medya organlarını kapsamıyor.

POLİS EKİPLERİ 3 NOKTADA ARAMA YAPIYOR

Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Koza İpek Holding'e ait çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 23 şirkette arama başlattı. Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Aramalardan bir tanesi de Yenimahalle'deki Koza İpek Holding Yönetim Kurulu'nun bulunduğu binada yapıldı. Koza İpek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in Ankara'daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Aramalar sırasında çok sayıda çevik kuvvet polislerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü.


CEMAATE DESTEK İDDİASIYLA OPERASYON

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding'in 23 şirketinde arama yapıldığı öğrenildi.

KOZA İPEK MEDYA GRUBU'NUN MECİDİYEKÖY'DEKİ BİNASINDA DURUM NORMAL

Koza İpek Medya Grubunu oluşturan kurumların bulunduğu Mecidiyeköy'deki binada herhangi bir hareketlilik gözlenmiyor. Ortaklar Caddesi'ndeki binada Kanaltürk Televizyonu, Bugün TV ve Bugün Gazetesi bulunuyor.



AKIN İPEK YURT DIŞINA ÇIKTI İDDİASI

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Aramalarda, şirketlerdeki evrak ve bilgisayarlara el konulurken, Koza İpek Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in ise yurtdışına çıktığı öne sürüldü.

CANLI YAYINDA BASKIN

Operasyonu gruba ait televizyon kanalları canlı yayında duyurdu.



Peki Koza İPEK grubu kimindir ve bünyesinde hangi şirketler, hangi medya kuruluşları yer alıyor?

Koza Davetiye 1948 yılında iş adamı ve matbaacı Ali İpek tarafından kurulmuşTur. Şirketin sahibi olan İpek ailesinin büyüttüğü şirket Akın İpek tarafından yönetilmektedir.

AKIN İPEK KİMDİR?

3 Mart 1963 Adana doğumlu olan Hamdi Akın İpek d. Ankara TED (Türk Eğitim Derneği)’den sonra İngiltere’de ekonomi, Hacettepe Üniversitesi’nde işletme eğitimi almıştır. Babası Ali İpek tarafından kurulan İpek Matbaacılık’ın ve Koza İpek Holding’in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır. İpek Üniversitesi’ni kurmuştur.

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ MEDYA KURULUŞLARI

2014: Millet
2005: Bugün (Turgay Ciner ve Mehmet Ali Ilıcak’tan satın aldı.)
2008: Kanaltürk (Tuncay Özkan’dan satın aldı.)
2009: Bugün TV
2009: Kanaltürk Radyo
www.kthaber.com
www.herseyspor.com
www.buguncocuk.com

İPEK GRUBU BÜNYESİNDEKİ ŞİRKETLER

Koza Altın
Koza Anadolu Metal
Özdemir Antimuan
İpek Doğal Enerji
Koza İpek Basın ve Basım
Konaklı Metal Madencilik
Atp İnşaat
Koza İpek Tedarik
Atp Koza Gıda
Atp Havacılık
Atp Koza Turizm
Kanaltürk
Kanaltürk Radyo
Bugün TV
Bugün Gazetesi
Koza İpek Eğitim
İpek Üniversitesi