Türkiye'nin Suriye'ye olası bir askeri müdahalesinin tartışıldığı süreçte İran'dan tehditvari bir açıklama geldi. Türtiye'nin, Suriye'de tampon bölge oluşturma planına tepki gösteren  İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, "Suriye'nin Türk askerlerinin mezarlığına dönüşmesini istemeyiz" açıklamasında bulundu.

İran İslam Cumhuriyeti parlamentosunun haber servisi ICANA'ya açıklamalarda bulunan Hakikatpur, "Türk ordusunun doğrudan Suriye savaşına girmesi ve burada oluşturulacak olası tampon bölgesi, Türkiye'deki yeni Osmanlı teorisyenlerinin yapacağı büyük bir hata olur" 'uyarısı'nda bulundu.

Hangi gerekçeyle olursa olsun, Suriye'ye yapılacak askeri bir operasyonu "delice bir karar" diye isimlendiren İranlı Hakikatpur, TSK'nın da buna karşı duracağını savundu.

Terör örgütü IŞİD'in kendi haritalarında Türkiye'yi hayali hilafetinin bir parçası olarak gördüğünü savunan Hakikatpur, "Ankara, örgütün Türkiye'yle savaşmayacağını zannediyorsa büyük bir yanılgı içinde olmuş olur. IŞİD'in Türkiye içinde yapacağı olası intihar eylemleri kaygı verici. Türkiye sınırları arkasında yakılacak ateş, Türkiye'yi de yakar " dedi.

Sınırdaki Alman Patriotları için şok iddia!

Sınırdaki Alman Patriotları için şok iddia!



Ayn İssa yeniden PYD'nin kontrolünde

Ayn İssa yeniden PYD'nin kontrolünde