SÖZCÜ/ADANA

Adana’da terör operasyonlarına aralıksız devam eden emniyet güçleri, terör örgütü IŞİD’e 2 bin dolar karşılığında militan buldukları ileri sürülen H.K. (43) ve M.Ö.’yü (39) yakaladı. Şüphelilerin, Suriye’ye gönderdikleri militanları genellikle işsiz ve uyuşturucu bağımlısı kişiler arasından seçtiği ve IŞİD’in ele geçirdiği köyleri ‘savaş ganimeti’ diye yamaladıkları ortaya çıktı.  İki şüpheli tutuklandı.

ŞAFAK VAKTİ OPERASYON

Olay, Yeşilbağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Kanlı terör örgütü IŞİD’e 2 bin dolar karşılığında elaman temin edildiği haberini alan polis harekete geçti. Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, özel harekât ve çevik kuvvet polislerinin de katılımıyla 100 kişilik bir ekiple şafak vakti operasyon yaptı. Örgüte elaman temin ettiği iddia edilen  H.K. ile M.Ö., evlerinde gözaltına alındı.

AYLIK BİN DOLAR MAAŞ

Gözaltına alınan şüphelilerin büyük paralar vaat ederek Suriye’ye savaşmaya götürdükleri militanları genellikler işsiz ve uyuşturucu bağımlısı olan kişilerin arasından seçtiği ortaya çıktı. Savaşa gidenlerin IŞİD’in ele geçirdiği köyleri ganimet adı altında yağmalayarak mal sahibi olduğu, IŞİD’den ise aylık bin dolar maaş aldıkları öğrenildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama

Erdoğan'dan itiraf gibi açıklama