Yapımına başlanıldığı günden buyana tepkileri üzerine çeken, Emirgan Sahil yolu inşaatında İstanbul Boğazı'nı daraltan proje kullanıma açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 Mart ayında başlattığı boğazı 8 metre daraltan projede, 700 metrelik sahil kesiminde116 araçlık park cebi yapıldı. Projenin inşattı denize kazıklar çakılıp daha sonra da beton platform kurularak yapılmıştı. Çevreciler yapılan çalışmaya, boğazın doğal dokusunu bozduğu ve o bölgedeki restorantlara otopark oluşturulmaya çalışıldığı için tepki göstermişlerdi.



Küçük bir bölümde betonlama işleminin sürdüğü proje, önümüzdeki günlerde çevre düzenlemeleri de yapılarak tamamen bitirilecek.



700 METRELİK SAHİL YOLUNU KAPSIYOR

700 metrelik bir bölümü kapsayan projede 2 metre genişliğinde bisiklet yolu, 6 metre genişliğinde ek yaya yürüme yolu bulunuyor. Projede 116 araçlık otopark cebi yapıldı. Projede Balık tutmak isteyen vatandaşlar için 30 metre uzunluğunda 3 adet balık tutma platformu bulunuyor. Proje kapsamında 11 bin 300 m2 lik bir alan yeniden düzenlenmiş olacak.

Proje, çevrede bulunan bazı lokanta ve kafeteryalara otopark sağlamak amacıyla yapıldığı için sıklıkla eleştirilmişti. İstanbul Boğazı'nın Emirgan bölümü de 8 metre daraldı.



DHA