Foto: DHA


Şenol GEZER / İSTANBUL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki (İEM) operasyonel şubelerde köklü değişiklik gerçekleşti. İstihbarat, Trafik, Mali, Kaçakçılık ve Organize ile Personel Şube'ye yeni müdürler atandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'e Mustafa Çalışkan’ın atanmasının ardında başlayan değişiklikler bugün de devam etti. İstihbarat Şube Müdürü Edip Vural ve Kaçakçılık Şube Müdürü Aydın Yılmaz görevinden alındı. Vural’ın yerine Beşiktaş Emniyet Müdürü Serdar Ali Sekkin, Silah ve Paylayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü'ne atanan Yılmaz'ın yerine Koordinasyon Şube Müdürü Feramuz Çetin getirildi. Edip Vural ise İNTERPOL Şube Müdürü oldu. 2. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ömer Burak Aktaş ve Mali Şube Müdürü Hakan Sıralı görevlerinden ayrıldı. Güngören ve Zeytinburnu ilçelerinden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Aktaş’ın yerine, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Gaffar Demir atanırken, Sultangazi ile Arnavutköy'den sorumlu olan Sıralı’nın yerine ise Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ömer Kumlu getirildi.

DEĞİŞİM DEVAM EDECEK


Değişiklikler bir süre önce değişen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne de yansıdı. Şube Müdürü Zafer Güven’den görevi, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Bülent Ay devraldı. Güven'in yeni görev yeri Koordinasyon Şube Müdürlüğü oldu. Personelden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin ise Müdüriyet emrine alındı. Mali Şube Müdür Yardımcısı Arzum Nazman, Önleyici Hizmetler Şube Müdürü oldu. Personel Şube Müdürlüğü koltuğuna Şükrü Serkan Karabağ oturdu. Görevden alınan emniyet müdürleri, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra göreve gelerek başta yasadışı dinleme operasyonları olmak üzere birçok operasyona imza atmıştı. Boşalan ilçe emniyet müdürlüklerine de atamalar yapıldı. Beşiktaş'a Personel Şube Müdürü Caner Çoşar, Beyoğlu'na Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürü İsmail Kılıç ve Eyüp'e İNTERPOL Şube Müdürü İsmail Dinçer Öğüt atandı. Değişikliklerin geniş kapsamlı olarak ilçe emniyet müdürlüklerine de yansıyacağı öğrenildi.