Başbakan Yardımıcısı Bülent Arınç yapılan sataşma üzerine Genel Kurul'da söz hakkı verildi. Konuşması sırasında HDP'lilere yüklendi. Arınç'ın kullandığı sözler üzerine HDP sıralarında eleştiriler geldi.  HDP'li Nursel Aydoğan'ın gösterdiği tepkiye, 'Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus' diye bağırdı.



Dombracı Işılak uyuya kaldı!

Dombracı Işılak uyuya kaldı!


 

Genel Kurul'da söz hakkı alan Arınç'ın açıklamalarından satır başları şöyle;
Baydemir’i geçmişten tanıyorum. Kendisinin çözüm süreci konusunda da çatışmaların bitmesi konusunda iyi ve samimi dileklerine katılırım. Ancak onun bugün konuşması büyük bir talihsizliktir Keşke iki eş başkan gelseydi burada açıklama yapsalardı. Biz sırtımızı PKK'ya PYD'ye dayıyoruz diyenler burada olsaydı. Erkek eş başkan silahlanın çağrısı yaparken burada da aynı şeyleri söyleseydi.



Meclis'te olağanüstü toplantı

Meclis'te olağanüstü toplantı


 

Hükümetimizin yaptığı terörle ve teröristle mücadele kapsamında… Hiç telaşlanmayın, dinlemesini bilin. Bakınız, iki tane polisimiz ensesinden vurularak öldürüldü. PKK’nın örgütü bunu üstlendi. PKK’nın yayınladığı bildiri, “HPG’li gençler polislere cezasını verdi”

Arınç'ın bu sözleri sonrası HDP sıralarında eleştiriler gelince Arınç, 'Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus' diye bağırdı. Bunun üzerine HDP sıralarından Arınç'a tepki geldi.



CHP'nin önergesi TBMM'de kabul edilmedi

CHP'nin önergesi TBMM'de kabul edilmedi


 

Genel Kurul'da yapılan oylama sonrası HDP'li kadın vekiller Başkanlık Divanı'na giderek Şafak Pavey'den Bülent Arınç'ın özür dilemesi talebinde bulundu. Başbakan Divanı'nda yapılan oylama sonrası 'Arınç'ın özür dilemesi' talebi kabul edilmedi.