1 Kasım seçim öncesi 'tek başına' iktidar olamama kaygısı yaşayan AKP'de ittifak arayışları gündeme geldi. Erdoğan'ın da sıcak baktığı ittifakın AKP-Saadet olduğu ve görüşmeleri AKP'den Mustafa Şentop ve Saadet Partisi'nden Oğuzhan Asiltürk’ün yaptığı iddia edildi. AKP’ye yakın Vahdet gazetesinden Fatih Akkaya, bugünkü “AK-Saadet İttifakına Dair Her şey” başlıklı yazısında kulis bilgilerini aktardı. Yazıya göre Saadet’in eski lideri Recai Kutan’ın AKP ile görüşmelere ilişkin arabuluculuk yaptığı belirtilirken, “Saadet’te son kararı verecek isim Oğuzhan Asiltürk” ifadesi yer aldı.

7 HAZİRAN VE ÖNCESİNDEKİ AKP-SAADET KAVGASI

AKP medyasında Saadet Partisi’nin “Paralelci” ilan edildiği belirtilen yazıda, “AK Parti’ye yakın medya organları Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden bu yana Saadet’e demediğini bırakmadı. Sayın Kamalak’ı “paralelci” ilan etti. Partiyi “paralelin kucağına atmakla” itham etti. AKP'lilerden de kimi isimler bu yayınlara alkış tuttu. Ve Milli Görüş’ün başından bu yana AK Parti’ye yönelik eleştirileri, tepkileri…” bilgisi yer aldı.

İşte AKP-Saadet Partisi görüşmelerinin ayrıntılarına ilişkin iddialar:

1-AKP ile Saadet yetkilileri ittifakı ciddi ciddi görüşüyor. Her iki tarafta da daha önce hiç olmadığı kadar “bu ittifak olmalı” inancı hakim.

2-AKP-Saadet ittifakını bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan da istiyor.

3-Görüşmelerde AKP’yi Mustafa Şentop temsil ediyor. Saadet tarafında ise Oğuzhan Asiltürk var.

4-Recai Kutan, Temel Karamaloğlu gibi isimler de devrede. Özellikle Recai Bey arabuluculuk görevi üstlenmiş durumda.

5-Saadet’te son kararı verecek isim Oğuzhan Asiltürk.

6-Oğuzhan Bey’in, 27 Ağustos günü başkanlığını yaptığı Yüksek İstişare Kurulu’nu toplamış olması tesadüf değildi. Bu toplantıda öyle açıklandığı gibi sadece “erken seçim ve İslam coğrafyasında yaşananlar” konuşulmadı. Asıl gündem maddesi AKP ile ittifak konusuydu.

7-AKP temsilcisi Mustafa Şentop da gelişmeleri, gelinen noktayı ayrıntısıyla partisine rapor ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı da bilgilendiriliyor.