Yavuz ALATAN/ ANKARA

Cumhurbaşkanlığının saray için ‘’Beştepe’’ adını marka tescili yapma amacıyla başvuruda bulunmasının ardından, Mimarlar Odası da ‘’Kaçaksaray’’ adı için marka tescili isteme kararı aldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Beştepe’nin Türkiye Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmesine karşı dava açacaklarını belirtti ve kendilerinin de Türk Patent Enstitüsüne başvurarak, ‘’Kaçaksaray’’ adı için marka tescili isteyeceklerini söyledi.

Ak Saray'ın müziği de kaçak!

Ak Saray'ın müziği de kaçak!


AMAÇ MEŞRULAŞTIRMAK

Kaçaksaray’ın sanal turlarla gezdirilmesi ve bazı gazetecilere açılmasına ilişkin Candan, “Amaç Kaçaksaray’ı meşrulaştırmak. Bunların hepsi nafile ne yaparlarsa yapsınlar. Burası külliyen kaçak. Bu sanal ve göstermelik turlar hepsi gerçek dışı. İnsanlar fotoğraf çekemiyor, soru soramıyor. Belirli alanlar gezdiriliyor. O zaman ana bina ve konutu da gezdirsinler. Asıl lüksün ana bina ve konut olduğunu söylemiştik. Bu alanları gezdirmiyorlar.” dedi

Saray’ın adı resmen değişti!

Saray’ın adı resmen değişti!


FATURALARI DA GÖSTERSİNLER

Candan, “Bu meşrulaştırma sürecinde konutları, hamamları, havuz odalarını, masaj odalarını, yüzme havuzunu, sinema salonunu, tenis kortlarını gezdirmeyi düşünüyor musunuz? Faturaları da gösterecek misiniz ?’’ diye sordu ve şöyle dedi:

‘’Bir ülkenin büyüklüğünün binasıyla anlaşılacağına dair açıklamalar yaptılar. Bugün büyüklüğü ve şatafatı ile birinci sırada olan Kaçak Saray varsa, küçük devlet olduğu için belki de ABD’nin Beyaz Saray’ı sonuncu sıralara düşmüş. Bir ülkenin hukuk kuralları çiğnenerek, kamusal alan gasp edilerek, kurucusunun şartlı bağışı ihlal edilerek büyük devlet olunur mu? Aylık elektrik faturası bin 212 asgari ücretlinin maaşına denk bir binayla büyük devlet olunur mu? Halka gezdirirken buranın aylık giderlerini faturalarını çerçevelettirip, onları da göstersinler"

'Sniper'lı cami açılışı!

'Sniper'lı cami açılışı!