NATO uçuş okulunda jet pilotluğu dersi alan Baldan, 3 dalda birincilik ödülü kazandı. Ailesinin, TSK’nın ve Türkiye’nin gurur kaynağı oldu.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından 2012 yılından bu yana her yıl 6 Türk pilot adayı teğmen, Avrupa-NATO Müşterek Jet Pilot Eğitim Programı kapsamında Amerika’ya gönderiliyordu. Bu yıl o 6 pilottan biri Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan oldu...2012 yılında İstanbul Yeşilköy’deki Hava Harp Okulu’ndan mezun olan Baldan, Amerika’daki eğitim programında başarı üstüne başarı yakaladı. Eğitimi üç birincilikle bitirdi. Tüm ödüllerin de sahibi oldu.

EĞİTİMİNE DEVAM EDECEK

14 Ağustos 2015 tarihinde Laughlin Hava Üssü’nde gerçekleştirilen törende; Uçuş Performansı ve Uçuş Notları, Akademik Eğitim, Uçuş Disiplini ve Temel Askerlik Esasları ile Komutanlık Özel Ödülü’nü kazanan Hava Pilot Teğmen Baldan’a pilot brövesi törene katılan ailesi tarafından takıldı. Kazandığı başarı ile Türk Hava Kuvvetleri’nin gurur kaynağı olan Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, pilotaj eğitiminin bundan sonraki safhasına ABD’deki Sheppard Hava Üssü’nde alacağı F-16 Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi ile devam edecek.

AİLESİ YALNIZ BIRAKMADI

Buğra Baldan, eğitim sonrası pilotluk brövesi aldı. Baldan’a brövelerini törende kendisini yalnız bırakmayan anne ve babası ile kardeşi taktı.

KOMUTANLIK ÖZEL ÖDÜLÜ DE KAZANDI

Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, NATO’daki eğitimi 3 birincilikle tamamladı. Baldan’a verilen ödüller arasında “Komutanlık Özel Ödülü” de var...

Hava Pilot Teğmen Buğra Baldan, şimdi de Amerika’da Harbe Hazırlık Eğitimi alacak.