FOTO:Cihan


Türkiye, atanamayan yüz binlerce öğretmenin tepkilerine ev sahipliği yapa dursun, Kırşehir'te trajikomik bir gelişme yaşandı. Fıkralara konu olacak olay Kırşehir'in Akçakent ilçesine bağlı Küçükabdiuşağı Köyü'nde meydana geldi.  Köydeki İlköğretim Okulu öğrenci yetersizliği sebebi ile fiilen kapalı olduğu halde öğretmen ataması yapıldı. Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise okulun fiili olarak kapalı olduğunu fakat sistem üzerinde açık göründüğünü belirterek, "Yapılan öğretmen atamasında yanlışlık yoktur.” dedi.

"ESKİ AKP'Lİ VEKİLİN YAKINI"

Kırşehir Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Bilal Türk, atanan öğretmenin geçtiğimiz sene yeni mezun olduğunu ve eski AKP’li bir milletvekili yakını olduğu tespit ettiklerini bu işi sonu nereye kadar giderse gitsin takipçisi olacaklarını söyledi.

Türk, "İlimiz Akçakent ilçemizin Küçükabdiuşağı Köyü, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, ilkokul-ortaokul olarak söylüyorum. Haziran ayı itibarıyla valilik oluruyla eğitim-öğretime kapatıldı ve Akçakent ilçemizde, ilkokul kısmı Şeyh Şamil İlkokulu’na, ortaokul kısmı da, Şeyh Şamil Ortaokulu’na taşındı. Yani Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, tamamen kapatılmış oldu. Eylül ayı içerisindeki ilk defa öğretmen atamalarında bir matematik öğretmenin bu okula atandığı ilgimizi çekti. Kapalı bir okula nasıl bir öğretmen atandı diye ben bunu araştırdım tabii. Hatta genel merkezimize bildirdim, genel merkezimiz bakanlıktaki yetkili kişilerle görüştüler. Onlarda 'bizimle ilgisi yok, Kırşehir ilinden kontenjan açılmış, açık gözüktüğü içinde biz oraya atama yaptık' dediler. Buraya atanan B.K. isimli kardeşimizle bizim bir işimiz yok. Kendisine hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Allah muvaffak eylesin diyoruz. Ancak eski bir milletvekili yakını olması münasebeti ile buranın (kontenjan) açıldığı duyumlarını aldık. Burada eğer bir açık var ise, o okulda aynı zamanda bir latematik öğretmeni de vardır, Türkçe öğretmeni de vardır, diğer bir kısım öğretmenlerde vardır. Neden Türkçe öğretmeni açığı gösterilmedi de direkt Matematik gösterilmesi gerçekten manidar." diye konuştu.



FOTO:Cihan


"VALİ'Yİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

Türk, olaya tepkisini şöyle sürdürdü: "Milli Eğitim yetkilileri de basına çıktığımdan dolayı, 'biz yapmadık bakanlık yaptı diyor' Bunu kim yaptı? Bu vakıayı biz ortaya çıkarmak istiyoruz. Yetkililer bu konuda susmamalı. Eğer yaptıysanız, birilerine hoş görünmek için birilerine yaranmak için yaptıysanız niye Ahmetin, Mehmetin çocuğu değil, niye bir garibanın çocuğu için burası açılmıyor da bir eski milletvekilinin yakını olduğu için açılıyor ve burada Fatih Sultan Mehmet İlkokulu, Şeyh Şamil İlkokulu’na taşınması münasebeti ile şu anda oraya atanan öğretmenin kadrosu nereye verildi? Orası kapalı. Acaba Şeyh Şamil İlkokulu’na mı verilecek başka bir ilkokula verilecek? Fakat aldığımız duyumlara göre de Vali Mithat Saylam İlkokulu’na (Kırşehir Merkez) geçici görevlendirmesi yapıldı. Evinin de yanı. Biz diyoruz ki bu bir torpildir. Milli Eğitim yetkilileri kesinlikle sağa-sola çekmesin bunu. Bunu birilerine yaranmak için devletin imkanları kullandırılmıştır ve burada kendilerine bir rant sağlanmıştır. Bunu ben iddia ediyorum. Niye Ahmetin, Mehmetin çocuğu değil de illa birilerinin olması gerekiyor? İlla birilerinin yakını mı olması gerekiyor? Bu konuda, Milli Eğitim Müdürümüzü de valimizi de göreve davet ediyorum. Hiç kimse yakınlarını getirmemeli. Adalet istiyoruz. Adalet, adalet, adalet… Adaletin olmadığı yerde, hukukun olmadığı yerde, adam kayırmacılığının olduğu yerde insanlıktan dem vurmakta mümkün değil. İnsanlık değil bir kere bu yapılanlar. Diğerinin suçu ne? Diğer insanlarımızın suçu ne? Biz kesinlikle torpile karşıyız. Türk Eğitim Sendikası olarak ta bunun ucu nereye giderse gitsin peşini de bırakmayacağız. Kırşehir ilimizin de böyle bir atamayla anılmasından gerçekten utanç duyuyorum. Üzülüyorum da. Bunları dile getirmekten de üzülüyorum ama biz Hakk’ın ve hakikatin yanındayız. Milli eğitim yetkilileri de kendilerine çeki düzen vermeli, sayın valimizi de bu konuda göreve davet ediyorum. Yapılan işlemi kınıyorum."

"ATAMADA YANLIŞLIK YOKTUR"

Akçakent İlçesi Küçükabdiuşağı Köyü Fatih Sultan Mehmet İlkokulu'nun geçen haziran ayında öğrenci azlığı nedeni ile kapatıldığı ve Akçakent ilçe merkezinde bulunan Şeyh Şamil Ortaokulu’na taşındığı öğrenildi. Kapalı okula öğretmen atanmasına da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Okul kapalı olabilir ama norm kadrosu açık.”

Yapılan iddia karşısında açıklamada bulunan Kırşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da, “Yapılan ilk atamada da okul kapalı değil, yapılan atama da bizimle alakalı değil. Bakanlık yapıyor atamayı. Okul fiili olarak kapalı. Ama sistem üzerinde norm açık. Norm açık olduğundan okul kapalı gözükmüyor. Sadece okula öğrenci alımı yok. Yapılan öğretmen atamasında yanlışlık yoktur.” diye konuştu.

“Yerli ve milli 40 bin öğretmen” dövizlere taşındı!

“Yerli ve milli 40 bin öğretmen” dövizlere taşındı!