Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Arap atı tanıtımı, Hipoterapi Merkezi ve TİGEM işletmelerindeki tesislerin toplu açılış törenine katıldı.
Erdoğan burada Katar Emiri'nin kendisine sürpiz yaparak 53 tane Arap atı gönderdiğini açıkladı.

Törende, atlarla ilgili konuşan Erdoğan "Kaşgarlı Mahmut’un Divani Lügati Türk’ünde atla ilgili tam 180 tabire yer veriliyor. Ata verilen önem. Tarihimizde bu var. At çok asil bir hayvan. Atlar uzak hayalleri yakın ettiği için kıymetlidir. Aynı zamanda at buraktır. Peygamber efendimize miraç yolculuğunda eşlik eden mübarek hayvandır. Bizim medeniyetimizde at Allah’ın bir nimeti, şefkatle yaklaşılması gereken bir hayvandır. Hangi toplum atla tanışmış, kaynaşmış, bütünleşmişse gelişme genişleme dönemine girmiştir. At aynı zamanda bir medeniyet kurma aracıdır. Geleneksel kültürümüzde cirit başta olmak üzere atla ilgili pek çok oyun bulunuyor." dedi.

"Tarihimizin ve medeniyetimizin bu önemli sembolüne sahip çıkmak zorundayız." diyen Erdoğan Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde başlatmış olduğu "atlarla karşılama" geleneğini genişleterek devam ettirdiklerini hatırlattı.

Erdoğan "Şu anda bizler 16 devletin bayraklarıyla bunu bütünleştirmek ve bu şekilde kendi geleneğimizi devlet başkanlarına bu şekilde sunalım istedik.
Bu çok farklı bir havayı estirdi." diye konuştu.

"KATAR EMİRİ 53 TANE ARAP ATI GÖNDERDİ"

Böylesine bir törenle karşıladıkları Katar Emiri'nin kendisine sürpriz yaptığını açıklayan Erdoğan "Kendisi döndükten bir süre sonra bir haber gönderdi, bir baktık bir sürpriz. 53 tane Arap atı gönderdi. Şu anda karantinadalar Eskişehir’de. Himayemize alacağız bir süre sonra bunları." dedi.



AKILLARA CİHAN'I GETİRDİ!

Erdoğan'ın açıklamaları akıllara Cihan isimli Arap atını getirdi. 30 Temmuz 2003'te Bayrampaşa'da bulunan Ada Park'ın açılışı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı üzerinden atan Cihan isimli at, uzun süre medyanın ilgi odağı olmuştu.

Parkın açılışı için gelen Erdoğan, bindiği Cihan isimli at şaha kalkınca kum zemine düşmüştü. Erdoğan, kazanın bu olayın ardından vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 'Önce damdan düştük, hayatı bir başka tanıdık. Bugün de attan düşerek daha başka bir tanıdık. Mesele ne biliyor musunuz? Damdan da düşsen, attan da düşsen önemli olan ayağa kalkabilmektir.' demişti.

Kadir İnanır saf değiştirdi!

Kadir İnanır saf değiştirdi!