Kılıçdaroğlu kürsüye 8 Haziran'ın Başbakanı olarak anons edildi. Levent Gök İrfan İnanç Yıldız Başkanlığında CHP Gençlik Kollarının grup toplantısında olduğunu duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu’na ve ağabeyine söylemek istiyorum. Bilal’e anlatır gibi anlatacağız napalım" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Farklı bir Türkiye'yi inşa etmek için yola çıkacağız. Cumhuriyet en değer verdiğimiz kurumdur. Hepimiz bu cumhuriyetin kuruluşuna doğrudan tanıklık etmedk ama ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracağız.
Önseçimlerde bir demokrasi şölenini Türkiye Cumhuriyetine yaşattık. Değişik çevreler bizi uyardı aman ha yapmayın şöyle olur böyle olur diye. Demokrasiye inanıyorsak yapacağız.

Bu ülkeyi demokrasinin olduğu birinci sınıf bir ülke yapacağız.

Diyorlardı ki herkes değişiyor CHP değişmiyor. Son 4 yılda dünyada en hızlı değişimi yaşayan parti CHP'dir. (Devrimci Kemal sloganları atılıyor)

Bu daha başlangıç çok güzel değişiklikler olacak CHP'de. İlk krultayda bir tüzük değişikliği daha yapacağız. Kontenjan hakkını bir kez kullanan bir daha kllanamayacak. (Bu daha başlangıç mücadeleye devam sloganları atılıyor.)

Bize demokrasi dersi verenler nerede acaba? CHP cumhuriyetin demokrasinin özgürlüklerin savunucusudur. CHP etnik kimlik üzerinden siyaset yapmaz. Şimdi hepimize bir görev düşüyor listenin birinci sırasında gibi çalışmak.

Hangi partide kadın kotası var, hangi partide gençlik kotası var. Adres belli: CHP. Hangi parti Türkiye'de gelir dağılımının adil olmasını istiyor. Gençler hangi parti babalarınızın emekli aylıklarının artırılmasını istiyor: CHP...

"İNSANOĞLU TEKERLEĞİ 3 MİLYON YILDA BULMUŞ"

Sözüm söz Kılıçdaroğlu sözü 4 yılda Türkiye’yi uçuracağım. Diyorlar ki fazlasını istemiyor mu? Davutoğlu’na ve ağabeyine söylemek istiyorum. Bilal’e anlatır gibi anlatacağız napalım. İnsanoğlu tekerleği 3 milyon yılda bulmuş. Dört yıl bir toplumun hayatında hem çok uzun, hem çok kısa bir süredir. Ben 4 yılda senin 12 yılda yapamadığının yüzde 60 fazlasını yapacağım. Şimdi bir telaş başladı onlarda.