Foto: CİHAN


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslenerek, “Mehmet Şimşek ‘kaynak bulsunlar oyumu CHP’ye vereceğim’ demişti. Şimdi seçim beyannamelerine bakıyoruz, demek ki kaynağı buldular. Yiğitçe gidecek ben oyumu CHP’ye vereceğim diyecek” şeklinde konuştu.



Kılıçdaroğlu: Ensesi kalının çocuğu şehit olmuyor

Kılıçdaroğlu: Ensesi kalının çocuğu şehit olmuyor


"EN İYİ KADRO CHP'DE VAR"
Konuşmasında AKP’nin seçim bildirgesine değinen Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinde hazırladıkları seçim bildirgesinin diğer partiler tarafından örnek olarak alındığını söyledi. “Örnek aldıkları için memnunum” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin, bölgenin ve dünyanın sorunlarını en iyi tespit eden kadro CHP'de var. Hangi sorunların nasıl çözüleceğini bilen kadro CHP'de var. Şimdi onlar da utana sıkıla 'asgari ücreti 1300 lira yapacağız' diyorlar. Asgari ücreti vergisiz net 1500 lira yapacağız. Taşeron işçiliği kaldıracağız dedik. 800 bin taşeron işçi var. Kadro vereceğiz dedik. Veremezsiniz verirseniz, ülke batar dediler. Şimdi diyorlar ki taşeron sorununu çözeceğiz. Düne kadar emekliye iki maaş ikramiyenin verilemeyeceğini söylüyorlardı. Şimdi ‘biz de vereceğiz’ diyorlar. Günaydın. 13 yıldır neden neredeydin?” şeklinde konuştu.



'Ekonomi çökme noktasında'

'Ekonomi çökme noktasında'


"YİĞİTÇE GİDECEK 'BEN OYUMU CHP'YE VERECEĞİM' DİYECEK"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 7 Haziran seçimlerinde “Kaynağını açıklasınlar CHP'ye oy vereceğim” sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu: “Seçim beyannamesi açıkladılar, gördük ki kaynak var. Davutoğlu açıkladı. Maliye Bakanı’nın oyunu bekliyorum. Yiğitçe gidecek 'ben oyumu CHP’ye vereceğim' diyecek.”



CHP lideri şehit cenazesinde

CHP lideri şehit cenazesinde


'TERÖRÜ SADECE CHP ÇÖZER'
Miting öncesi Çorum'da bir şehit ailesinin evine uğradıklarını anlatan CHP lideri, “Gittiğimiz her yerde anneler ‘benim çocuğum öldü başka annelerin çocuğu ölmesin’ diyorlar. 13 yıldır çözemediler. Tam tersine olay büyüdü. Bu sorunu ancak ve ancak CHP çözer. CHP bu ülkenin kurucu partisidir. CHP avukatların bürolarında kurulmadı, CHP savaş meydanlarından gelen Kuvayi Milliyeciler tarafından kuruldu. O nedenle bu sorunu çözerse ancak CHP çözer" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, CHP Çorum milletvekili adayları ile birlikte vatandaşları selamladı ve ardından karanfil dağıttı.



Emekli ikramiyesi yeni mi aklınıza geldi?

Emekli ikramiyesi yeni mi aklınıza geldi?


MİTİNG SONRASI ANKARA'YA HAREKET ETTİ
Mitingin ardından Oğuzlar ilçesine giden Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye binası önünde kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi. Belediye Başkanı Orhan Ateş'i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, İskilip Dolması ikramının ardından Ankara'ya hareket etti.