BAŞAK KAYA/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AB büyükelçileriyle yaptığı görüşmede, "Seçim sonrası koalisyon ihtimali beliriyor, kiminle koalisyon kurarsınız" sorusuna, parti ismi vermeden, "Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon kurabiliriz. Bu partinin güçler ayrılığına inanması, yargı bağımsızlığını savunması, özgür bir medya istemesi gerekiyor" dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, AB üyesi ülkelerin büyükelçileriyle Letonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Eskişehir Milletvekili adayı Utku Çakırözer katıldı.

BÜYÜKELÇİLER KOALİSYON BEKLİYOR

Edinilen bilgiye göre yaklaşık 1.5 saat süren yemekte, Türkiye'nin AB süreci, yaklaşan seçimler ve çözüm süreci gibi konular ele alındı. Kılıçdaroğlu’na, kendisine yöneltilen "Seçim sonrası koalisyon olasılığı bekleniyor, kiminle koalisyon kurarsınız" sorusu yöneltildi.

Bu soruya Kılıçdaroğlu, "İktidar olmayı hedefliyoruz. CHP olarak belirli ilkeler ve değerler temelinde asgari olarak uzlaştığımız parti ya da partilerle koalisyon kurabiliriz. Bu partinin güçler ayrılığına inanması, yargı bağımsızlığını savunması, özgür bir medya istemesi ve insan hakları ihlallerinin olmaması gerektiğine inanması gerekiyor. Bu temeller üzerinde uzlaşırsak, koalisyon neden olmasın" yanıtını verdiği belirtildi.

İKTİDAR OLDUĞUNUZDA NE YAPACAKSINIZ?

Kılıçdaroğlu, "İktidar olduğunuzda neler yapacaksınız" sorusuna ise, "AKP yoksulluğu yönetiyor, biz ise yoksulluğu yok edeceğiz. Pazar günü seçim bildirgemizi açıklayacağım. Ekonomi ağırlıklı olacağını belirtebilirim. Türkiye'de şu an 6,3 milyon işsiz var, 8 milyon emeklimizin geliri bin TL'nin altında, kredi borcu olan yüz binlerce vatandaşımız var. Türkiye kötü yönetiliyor, Türkiye'yi bu kötü gidişattan çıkaracak olan parti biziz. Gelir dağılımının daha adil olmasını istiyoruz. Kişi başına düşen milli gelirin artırılması taahhüdünü vereceğiz. CHP iktidarında 720 TL'nin altında geliri olan aile kalmayacak" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu ortak metin olabilir dedi

Kılıçdaroğlu ortak metin olabilir dedi