ANKARA-SÖZCÜ
Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü Silivri Cezaevinde ziyaret eden CHP milletvekilleri, ‘’Gazeteci arkadaşlarımız kitap istiyor. Kitap yollamak ya mektup yazmak isteyenler için adresleri, Silivri 9 nolu Cezaevi A-1 blok 5 ve A-1 blok 6 ‘’ dediler.

 

Heyette bulunan ve 5 yıl süreyle Silivri Cezaevi’nde kalan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ‘’Moralleri yüksek. Bir an önce özgürlüklerini bekliyorlar. Bu tür davalarda en kötü şey duruma alışmaktır. Çamaşır nasıl yıkanır gibi deneyimleri paylaştık. Bizim davalarda Erdoğan savcıydı. Bu davanın da sahibi ve hakimi... Ergenekon ve Balyoz savcılığı yetmemiş.’’ dedi.

MESLEKLERİNE SAYGILILAR
Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de ‘’Yaptıkları tek iş gazetecilik. Arkalarında, önlerinde bir düşünceleri yok. Çıkan karar Türkiye de gelinen noktayı gözönüne koyuyor, her birimizi endişelendiriyor. Biz de onlarla beraber bu mücadeleye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

 

Eskişehir Milletvekili  Utku Çakırözer ise ‘’ İçeride ve dışarıda bu konunun takipçisi olacağımızı konuştuk. Alışmadan çıkmalarını arzu ediyoruz. Bu görüntünün Türkiye’ye yakışmadığını söylediler. Davutoğlu’nun yapacağı zirveye katılacak olan Avrupa liderlerine de mesaj gönderecekler’’ açıklamasını yaptı.

 

İstanbul milletvekili Şafak Pavey de ‘’Hükümetin şifre olarak kullandığı kutlu davalarında son sahnedeyiz. Kendilerine muhalif gördükleri herkesi kendilerinin bile inanmadığı kullanışlı hukuk eliyle yok etmeye çalışıyorlar. Bu davada gazetecilik tutuklandı. Halkın özgürlüğünü temsil eden Cumhuriyet’imiz tutuklandı’’ dedi.