Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik iddialarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve iftira attığının tesbiti, kınanması ve bu kararın basın yoluyla yayınlanması" talebiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun seçim çalışmaları sebebiyle yaptığı mitinglerde, Erdoğan'a yönelik haksız ve ağır ithamlarda bulunduğu belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun miting sırasında kullandığı ifadelere yer verilen dilekçede, Erdoğan'ın, anamuhalefet partisi liderinin iddialarını TRT'de katıldığı bir programda yalanladığı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından da Saray'a davet edildiği hatırlatıldı.

Kılıçdaroğlu'nun "gerçek dışı iddia ve ithamları ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı" vurgulanan dilekçede, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının hiçbir zaman kişilerin uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan onur ve saygınlıklarının ihlal aracı olarak kullanılamayacağı kaydedildi.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun beyanlarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve Erdoğan'a iftira attığının tesbit edilmesi" istenerek, 100 bin liralık manevi tazminat ile Kılıçdaroğlu'nun kınanması ve bunun basın yoluyla yayınlanması talep edildi. (AA)

Erdoğan'dan klozet davası

Erdoğan'dan klozet davası



Avizeler de dudak uçuklattı

Avizeler de dudak uçuklattı